ZETApress

hírportál

Bezár a zaragozai világkiállítás

Ma zárul A víz és a fenntartható fejlődés vezérgondolata köré szerveződött, tavasszal bemutatott zaragozai szak-világkiállítás, amelyen a 105 résztvevő ország, a spanyol állam és a tartományok pavilonjai június 14-től várták látogatóikat. Garamhegyi Ábel, a világkiállítási részvételt szervező Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium helyszínen tartózkodó szakállamtitkára elmondta: a magyar megjelenés iránti érdeklődés várakozáson felüli volt. A tervezett 350 ezer vendég helyett csaknem nyolcszázezer látogató tekintette meg a magyar pavilont.

A Zaragoza Expo 2008 szak-világkiállítás megkülönböztetett figyelmet szentelt egyebek mellett a Magyarország szempontjából különös jelentőségű A víz az életért, A víz, oktatás és kultúra, valamint A víz és egészség kérdésköreinek. A teljes látogatószám az utolsó jelzések szerint megközelíti az öt- és félmillió főt. Szakadatlan érdeklődés övezte a fenntartható környezet gondolatát megjelenítő tematikus pavilonokat is.

A kiállításon való aktív, sokszínű részvételünk segíti a Magyarországról kialakult kép formálását, a hazánk iránti érdeklődés és az utazási vágy felkeltését (gyógyfürdők, wellness, vizes természeti szépségek), a Magyar Turizmus Zrt. az egészség- és a wellnessturizmus hódolóira fókuszáló, 2008, a vizek éve elnevezésű programjával összhangban. A magyar pavilon a természetes vizekhez és ásványvízkincsekhez kötődő hagyományok, a Balaton, Hévíz, a budapesti fürdők és a Tisza-tó mellett egy Mátyás-korabeli esztergomi hidraulikus vízemelő kicsinyített, számítógépes szimulátorral kiegészített mását is bemutatta.

A világkiállítási jelenlét által felkeltett érdeklődést a novemberben induló és jövő júliusban záródó spanyolországi magyar gazdasági évad hivatott tovább fokozni. A rendezvénysorozata célja, hogy a spanyol befektetők figyelmét felhívja a magyarországi lehetőségekre, élénkítse a már ma is jelentős magyar aktívumot felmutató kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat és járuljon hozzá az idegenforgalom fejlesztéséhez ? mondta el Garamhegyi Ábel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Az évadok éve volt a tavalyi

Szóljon hozzá!