ZETApress

hírportál

Gyermekmentők Alagon

Július 4-én 9 és 11 óra között a Kincsem Park és a Kincsem Nemzeti Kft. jóvoltából a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában táborozó gyerekek az alagi zsokéiskolába látogatnak ? tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ sajtófőnöke.

A gyerekek a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával szervezett lovasterápiás és művészeti táborban vesznek részt, melynek címe: Az alkotás gyógyító ereje. Alkotó- és művészeti tábor ? lovas élmények feldolgozása a művészetterápia segítségével, melyről idekattintva olvashatunk. A táborban elsősorban a lovas élményeket, a lovakkal megélt különböző szituációkat, helyzeteket jelenítik meg, fejezik ki más-más technikával a gyerekek.

Ezt a programot egy különleges látogatással egészítik ki a szervezők. A nyári táborában részt vevő gyerekek a Kincsem Park támogatásával ellátogatnak az Alagi Tréning- és Lóversenypályára, ahol megismerkedhetnek az ott folyó munkával, és bepillantást nyerhetnek a lóversenysport történetébe. A látogatáson 14 fő, 7 és 15 év között gyermek vesz részt, akik közül többen pszichológiai vagy gyógypedagógiai lovasterápiás foglalkozásra járnak.

Dunakeszi-Alag város a városban, a tréningközpontba belépve egy teljesen más világ tárul a gyerekek elé. A hatalmas ősfás parkban 350 angol telivér él és dolgozik azért, hogy vasárnaponként megmutassák kivételes gyorsaságukat a Kincsem Parkban, hazánk egyetlen lóversenypályáján. A látogatás során a gyerekek megnézik és megsimogatják a zsokéiskola lovait, megismerik a lótartás és ápolás alapvető szabályait és eszközeit. A Klub Kúriában tett látogatás során pedig érdekes történeteken keresztül betekintést nyerhetnek a lóversenysport történetébe.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Kincsem Park együttműködése ebben az évben kezdődött, melynek első állomása ma 16 és 22 óra között a Kincsem Derby, ahová az NGYSZ mozgó fogászati rendelője is kitelepül. A rendezvény ideje alatt fogászati szűrést és szájhigiénés tanácsadást tartanak az OTP Bank és a Colgate-Palmolive Magyarország jóvoltából. Az utóbbi támogatásával a gyerekek fogkefét és fogkrémeket kapnak ajándékba, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását. A szervezők remélik, hogy a gyerekek felejthetetlen élményekkel távoznak a látogatás után. Az MLTSZ munkájáról további információ olvasható weboldalukon.

Szóljon hozzá!