ZETApress

hírportál

Futótárssal futottak

Mozgás ÉjszakájaÖsszefogtak a futók a beteg gyermekekért. Egymillió forint gyűlt össze Futótárs alkalmazást használók segítségével, a Telekom felajánlásával a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság számára ? tudatta a Magyar Telekom Vállalati Kommunikációs Igazgatóság.

Az egészséges életmódot múlt szombaton népszerűsítő Mozgás Éjszakája eseményhez kapcsolódóan a Telekom főtámogatóként az elmúlt bő hónapban különleges akcióval segítette a beteg gyerekeket: a május 26-tól június 28-ig, a rendezvény napjáig a Futótárs futó-alkalmazással rögzített minden egyes kilométer után húsz forintot ajánlott fel a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaságnak.

Az ingyenesen letölthető, magyar nyelvű Futótárs egyre növekvő népszerűségét jelzi, hogy a megtett kilométerek száma napról napra nő: az alkalmazást már több mint tízezer ember töltötte le, és használja kisebb-nagyobb rendszerességgel. Érdekesség, hogy az elmúlt hónapban egy futás átlagban 4,66 kilométeres volt, 1 kilométernél többet 6566-szor futottak, és az alkalmazással megtett legnagyobb távolság 83,24 kilométer volt.

A felhasználók a május 26-i városligeti meghirdetéstől a június 28-i Mozgás Éjszakájáig összesen körülbelül 35 ezer km-t futottak, amely a korábbi bejelentés szerint hétszázezer forint felajánlást jelent a Telekom részéről. A Telekom azonban az összeget kiegészítve egymillió forintot juttat el a Súlyosan beteg gyermekek ellátásáért Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MGYAITT) javára.

A Futótárs alkalmazás nemcsak a felkészülést segíti elő, amikor tanácsokat ad, méri és rögzíti a futóteljesítményt, eltárolja az egyes futások legfontosabb adatait, grafikonokat, statisztikákat készít, hanem versenyeket is ajánl, naptárat vezet az edzésekről és a versenyekről. Az applikáció felületén a Mozgás Éjszakája rendezvénnyel kapcsolatos legfrissebb információk is megtalálhatók voltak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Éjjel megint mozogjunk! | ZETApress

Szóljon hozzá!