ZETApress

hírportál

Éjjel megint mozogjunk!

Mozgás Éjszakája 2015Mozgás éjszakája másodszor ? még nagyobb területen, még több mozgás. A világon először 2014. június 28-án Budapesten rendeztük meg a Mozgás Éjszakáját, a tavalyi eseményre közel húszezer ember látogatott el – hangzott el a Hősök terén a mai sajtótájékoztatón.

Idén június 27-én szombaton (születésnapomon!) este 9 órától hajnal 4 óráig az immár második alkalommal érkező Mozgás Éjszakája még nagyobb területen, még több sportággal, s még több élménnyel várja a mozgás- és sportkedvelőket. A budapesti Hősök tere és a Városliget csillagos ege alatt a tömegeket megmozgató sportesemény célja továbbra is felhívni a figyelmet arra, hogy a mozgás is lehet élmény.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja által szervezett Mozgás Éjszakája idén tovább emeli a tétet, hiszen 16 választható sportágra bővült a paletta annak érdekében, hogy a rendezvény résztvevői biztosan megtalálják, felfedezzék a kedvükre való mozgásformákat. Az egyre népszerűbb futás és kerékpározás mellett a salsa, a zumba, a nordic walking, az asztalitenisz, a tollaslabda, a fitnesz, a jóga, a sárkányhajó és korfball már ismerős lehet, idén pedig többek között a különböző önvédelmi sportok, a sprint futás, a kötélugrás, a lábtollas, vagy a nyári curling tartogat izgalmakat.

Az idei Mozgás Éjszakája megható pillanatokkal veszi kezdetét, hiszen itt lesz a Dévától Budapestig tartó adománygyűjtő váltófutás célba érésén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány 16 árvája is. Az 5 napig, több mint 500 km-en keresztül tartó jótékonysági futás előtt és közben Böjte Csaba ?gyermekinek? gyűjtünk adományokat. Az idei rendezvényen is megjelennek a civil szervezetek, amelyek többek között a fogyatékkal élők, látássérültek sportolási lehetőségeit mutatják be. Jelen lesz a LÁSS! Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete, a Mozdulj! Egyesület, valamint a Gördülő Tánccsoport is. Emellett az ÁGOTA? Alapítvány, a Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub és a Fogyatékkel Élők Budapesti Sportszövetsége (FÉBSSZ) is bemutatja tevékenységét.

A Vodafone nagy örömmel támogatja a Mozgás Éjszakáját, hiszen a mozgás és a mobiltechnológia ezer szálon kötődik egymáshoz. Az okos-telefonok, a letölthető sport/fitnesz alkalmazások, valamint a viselhető eszközök egyre többek számára teszik lehetővé, hogy mérjék és dokumentálják saját aktivitásukat, s ezek megosztásával másokat is mozgásra ösztönözzenek. A Mozgás Éjszakáját Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitja meg. Az esemény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A rendezvény a Városliget Zrt. hozzájárulásával valósul meg. A Mozgás Éjszakája mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ölelkezés a Hősök terén | ZETApress

Szóljon hozzá!