ZETApress

hírportál

Ölelkezés a Hősök terén

A Mozgás éjszakáján BudapestenIsmét húszezren voltunk a Mozgás Éjszakáján. Idén is húszezren látogattunk ki a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (NEFI-EKK) által második alkalommal megrendezett ingyenes Mozgás Éjszakájára. A június 5-ei beharangozónk idekattintva olvasható.

A Mozgás Éjszakája akkor kezdődött, amikor a Dévától Budapestig tartó ötnapos adománygyűjtő váltófutás résztvevői megérkeztek a Hősök terére, a Szépművészeti Múzeum előtt felállított színpadra. A befutók között volt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány 16 árvája is. A rendezvényt Kovács Áron moderálásával Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg Dr. Török Krisztinával, a NEFI főigazgatójával és Mocsai Lajossal, a Testnevelési Egyetem (TE) rektorával közösen.

Az esemény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. Bemelegítésül a moderátor szavára előbb a tőlünk jobbra, majd balra állót kellett megölelnünk, végül pedig azt, akivel még sosem találkoztunk. Mivel a tömeg közepén álltam, jócskán kijutott nekem is az ölelésekből. Szerencsére csupa csinos hölgy állt körülöttem, így ez direkt jól esett. Hiába no, helyezkedni tudni kell!

Később az eső is szemerkélni kezdett, de hamar el is állt. Addig is a Csónakázó-tó melletti Városliget Café & Bárban, a VIP szobában üldögéltem, ahol a rendezvény teljes ideje alatt frissítővel és hideg étellel várták a sajtómunkásokat. Az éjszaka folyamán mintegy 30 millió kalóriát égettünk el úgy, hogy közel 25 ezer km-t futottunk és százezer km-t tekertünk összesen a hajnalig tartó 2. Mozgás Éjszakáján.

Nagyjából háromezren futottak a Városliget körül és az Andrássy úton, 6500 bringás tekert el a Dunáig és vissza, ötezren mozogtak együtt a zumba és a salsa ritmusára. Az éjszaka során kilátogató húszezer résztvevő számára 16 sportág állt rendelkezésre a szombat este 21 órától vasárnap hajnali 4-ig tartó eseményen. A rendezvény célja, hogy mindenki megtapasztalhassa, a mozgás nem csak kiváló szórakozás, hanem igazi közösségteremtő időtöltés is, amely egyben az egészségmegőrzés legfontosabb, elengedhetetlen eleme. Ezért mozogni bárkinek, bárhol, bármikor érdemes, akár még éjszaka is. A Mozgás Éjszakája az Európai Unió finanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Folytatás szeptemberben, a Mozgás Hetén.

Szóljon hozzá!