ZETApress

hírportál

Életmód-díj a szerzőknek

SzűrőkamionÚjságírókat jutalmaztak délben a Sajtóházban. 13 pályázó 33 alkotást küldött be az idén először meghirdetett Életmód Díjra. Hatvanezer forintot a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesület, negyvenezret a MÚOSZ Életmód Szakosztálya ajánlott fel a legjobb pályamunkák elkészítőinek. Az elismeréseket a MÚOSZ nagy sikerű 3. Életmód Napján adták át.

Az Életmód Díj Pályázat célja, hogy elismerje az egészséges életmódról, az egészséges életmódot segítő vállalkozásokról szóló kiemelkedő újság-, rádió- vagy tévériportok alkotóit. A pályázaton minden pályázó két-három anyaggal vehetett részt. A zsűri munkájában Tóth Károly MÚOSZ-elnök, televíziós újságíró, Kovács László, a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesület elnöke, Dr. Szabady Csaba, a MÚOSZ Etikai Bizottság és az Életmód Szakosztály tagja, Dr. Szalontai Éva, a MÚOSZ Életmód Szakosztály elnöke, külföldi tudósító és Szikora József rádiós újságíró, a MAKOSZ elnöke vett részt.

A zsűri tizenötezer forintos különdíjjal jutalmazta Kiss Erzsébet sportújságírót Novák Ferenc, a biciklikirály című könyvéért, amely egy fél karját elvesztett ember talpra állását, küzdelmét mutatja be. Huszonötezer forintos különdíjjal és az Életmód Szakosztály oklevelével jutalmazta a zsűri Csaba Beatrix szerkesztő-műsorvezető pályázatait. A Civil Rádió munkatársának színvonalas cikkei, riportjai bizonyítják, mennyire elkötelezett témái iránt. 15 ezer forintos különdíjban részesült Hank Kata, a HR Portal önkéntes külsős munkatársa, a MÚL.hu főszerkesztője.

A zsűri oklevéllel és harmincezer forintos pénzjutalommal díjazta Szentirmai Ágnes munkáját. A Katolikus Rádió szerkesztője az óvodások és iskolások egészséges táplálkozásának kérdéskörét járta körbe. A bíráló bizottság ugyancsak oklevéllel és harmincezer forinttal jutalmazta Szűcs Imre teljesítményét: a pécsi televíziós a Mosoly című kisfilmjéért kapott elismerést.

Oklevél és harmincezer forint a jutalma Temesi László szabadfoglalkozású újságírónak, aki Rozi néni évszázada című munkájával érdemelte ki a zsűritagok maximális pontszámát. Írása szépirodalmi értékeket csillant meg, egyedi módon illusztrálja a hosszú, tartalmas élet titkát. Gratulálunk a nyerteseknek! Köszönjük a részvételt. Az idén kevésbé sikeres pályázókkal együtt arra biztatjuk őket is, hogy jövőre ismét küldjék el pályamunkáikat! ? mondta Dr. Szalontai Éva a díjátadón.

Szóljon hozzá!