ZETApress

hírportál

Az újságírók is betegek

BenyovszkyDr. Mák Ibolya belgyógyász, a MÚOSZ háziorvosa is előadást tart a Sajtóházban, a június 4-i Életmód Napon ? tudattuk a minap. Azóta már kiderült, hogy a továbbképzésre menő főorvosnő helyett G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója lesz az előadó, így a doktornővel továbbra is csak a rendelőjében ? hétköznapokon ? találkozhatunk.

A belgyógyász asszony több mint húsz éve gyógyítja az újságírókat. Minden MÚOSZ-tagot fogad, nem kell előzetes bejelentkezés. Ha csak néhány vizitről van szó, az orvosi kartont sem kell áthoznunk a területileg illetékes háziorvosunktól, aki viszont őt választja helyette a háziorvosának, annak bizony át kell jelentkeznie! Ilyenkor a fekvőbetegeket is ellátja, ám ügyeleti időben továbbra is a lakhely szerint illetékes szolgáltatást kell igénybe venni.

Az Életmód Szakosztály által 2011-ben kiadott Egészségkönyvben a MÚOSZ-szal kapcsolatban álló szakorvosok címei is szerepelnek. Ők magánorvosok, rendelőjükben beutaló nélkül is felkereshetők, s náluk az újságírók 10%-os kedvezményt kapnak. A könyvet a múlt év végén kibővített formában szerették volna újra kiadni, mely azóta sem történt meg. Sajnos a MÚOSZ-portálra kattintva sem találjuk meg az elérhetőségüket. Az sem derül ki a kiadványból, van-e mögöttük kórházi háttér, s az újságírók előnyt élveznek-e a várólistákon?

Valamivel jobb a helyzet a Gyógyhír Patikában, ahol az újságírók és családtagjaik a hatósági áras termékek kivételével 5%-os kedvezményt kapnak. Címük a weboldalukon is elérhető. Nem csak humán-, de állatgyógyászati termékeik is vannak, s több mint nyolcezer-féle termékükből a tízezer forint feletti internetes megrendelés esetén a házhoz szállítás ingyenes.

2 hozzászólás

  1. Mégis eljött a háziorvos. Az újságírók egészségének gondozásában szerepet vállaló Benyovszky Orvosi Központ köszöntötte Dr. Mák Ibolyát, a ?szakma főorvosát?, aki évtizedek óta példamutatóan végzi az újságírók egészségügyi ellátását. Bejelentették: az újságírók egészségkártyát igényelhetnek, amellyel soron kívül és kedvezményesen vehetnek igénybe különböző egészségügyi szolgáltatásokat. A sikeres életmód rendezvényen számos újságíró egészségi szűrésére is került a Nemzeti Egészségvédelmi Program szűrőkamionjában. Az újságírók életmód napja meghívottjai és résztvevői a különböző hazai újságíró szervezetek tagjai voltak, a rendezvény az egészségtudatos élet, a hazai ellátás helyzetének bemutatása mellett az újságírók összefogását is szolgálta. A rendezvényt a MÚOSZ Életmód Szakosztálya szervezte.

Visszajelzések

  1. Életmód-díj a szerzőknek | ZETApress