ZETApress

hírportál

Az igazi férfi megelőzi a bajt!

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája az Európai Urológus Társaság javaslatára szervez holnap nyílt napot az érdeklődő férfiak és partnereik számára. A II. Európai Prosztata Nap a klinika udvarán, egy prosztata alakú sátorban kerül megrendezésre. A rendezvényen bemutatják Romics Imrének a témához kapcsolódó frissen megjelent könyvét, 66 kérdés a prosztatáról címmel. A hölgyeket a könyvvel, az urakat PSA szűréssel várják, tudtuk meg a szervezőktől.

Fontos a tájékoztatás, hiszen a prosztatarák a férfiak egyik leggyakoribb daganata, a világban hárompercenként veszíti életét egy-egy férfi a sunyi, alattomos betegség miatt. Alattomos, hiszen miközben a páciens látszólag tünetmentes, még nincsenek vizelési zavarai, a gerincében, a csontjaiban már ott lapul a gonosz áttét. Pedig az idejében felfedezett prosztatarák teljes sikerrel gyógyítható. Ezért van óriási jelentősége a PSA szűrővizsgálatnak.

A Prosztata Nap apropóján a klinika urológusai tudósaink védelmében megszűrik a Magyar Tudományos Akadémia 50 év feletti férfi tagjait, hiszen a betegség ez idő tájt jelentkezik. Idehaza először a klinika udvarán felépített prosztatában számol be a klinika vezetése a hazai eredményekről, diagnózisokról, terápiákról, illetve arról, hogy mennyire elterjedt a PSA, vagyis a gyors, egyszerű szűrési módszer vérvételből, és hogy mennyire fontos a szűrés a szakmának és mennyire a biztosítónak?

Ugyancsak ezen a napon a klinika tantermében 10 órától folyamatosan tartanak előadásokat a vidékről és a fővárosból szűrésre érkezett uraknak és partnereiknek.

Az eseményen Dr. Romics Imre, egyetemi tanár a klinika igazgatója, Dr. Szűcs Miklós, onkológus ? urológus és Dr. Mavrogenis Stelios, onkológus ? urológus tájékoztatja a megjelenteket. A rendezvény moderátora B. Király Györgyi lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » 66 kérdés a prosztatáról

Szóljon hozzá!