ZETApress

hírportál

Kerekesszékes nagykövetek

A Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségversenyt Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár védnökségével március 9-én, szombaton rendezi meg a Kerekesszékesekért Alapítvány és a Colours Rehab Kft. ? tudtuk meg délelőtt a Csörsz utcai Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

A szervezők célja egy olyan kerekesszékes nagykövet megtalálása, aki az akadálymentesítés ügyét egy éven keresztül képviseli és honlapján követhető tevékenysége, így az emberek jobban megismerhetik a mozgáskorlátozottak világát. A versenyen díjazzák a legsportosabb kerekesszékes hölgyet is, azért, hogy felhívják a figyelmet a sportolási lehetőségek kiterjesztésének fontosságára, az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen sport szerepére.

Szekeres Pál, többszörös paralimpiai bajnok, olimpiai érmes sportért felelős helyettes államtitkár az esemény mai budai beharangozóján elmondta, hogy a fogyatékos emberek is szeretnének teljes életet élni, dolgozni és sportolni. Megállják a helyüket a munkaerőpiacon és a sportban, kitartásból és akaraterőből példát mutatnak. A Miss Colours Hungary ? amelyet tavaly rendeztek meg először ? célkitűzései között szerepel, hogy felhívják a figyelmet a kerekesszékes emberek helyzetére, az akadálymentesítés fontosságára.

Nemrég indult útjára egy országos akadálymentesítési felmérés, aminek köszönhetően a jövőben naprakész adatbázis lesz a valós hazai állapotokról. Ez megkönnyíti majd a továbbiakban az akadálymentesítési források költséghatékony felhasználását. A verseny 2012. évi győztese tavaly számos feladatot látott el különféle esélyegyenlőségi és sportrendezvényen. Idén a zsűriben helyet foglaló szépségkirálynő célja egy olyan elhivatott hölgy megtalálása, aki az akadálymentesítést küldetésnek tekinti.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kerekesszékes szépségek | ZETApress

Szóljon hozzá!