ZETApress

hírportál

Kerekesszékes szépségek

Idén is megrendezik a Miss Colours Hungary kerekesszékes szépségversenyt a Colours Rehab Kft. támogatásával. E nagyszabású eseménynek idén is a Csörsz utca 18-beli Larus Étterem és Rendezvényközpont ad otthont Budán ? tudtuk meg Ruzsa Viktortól, a Civil Rádió munkatársától.

A február 3-i, tegnapi castingon tíz hölgy mutatkozott be a zsűrinek: Almási Nikoletta, Ferenczi Tünde, Gulyás Viktória, Ivanova Daniella, Kovács Brigitta, Oláh-Koppány Andrea, Simonfi Lilla, Szántó Barbara, Váczi Anita és Vasas Vanda. Közülük ketten már visszatérők: 2012-ben a legjobb nyolc közé jutott Almási Nikoletta és a legjobb nyolcból kimaradt Szántó Barbara.

Valamennyi résztvevő fontosnak tartja felhívni a közvélemény figyelmét az akadálymentesítés, az esélyegyenlőség fontosságára, arra, hogy ne szánalommal tekintsenek a kerekesszékes-, illetve egyáltalán a sérült emberekre. Valamennyien egyetértettek abban, hogy fontos az emberek közötti falak, akadályok lebontása. Emellett a résztvevők azzal kapcsolatban is egyhangú választ adtak ? arra irányuló kérdésemre, hogy számukra mi a szépség ? hogy a szépség nem a külsőségeket, hanem sokkal inkább a belső értékeket, az önmaguk lelkében lévő harmóniát jelenti.

Valamennyien nagyon sokoldalúak, vannak köztük kimagasló tehetségek. Gulyás Viktória például korábban drámatagozatos gimnáziumba járt, így számára fontos a gesztikuláció, a hallgatás, az, hogy mindig hallgassuk meg a másik embert. Emellett jelenleg a Kutyával az Emberért Alapítványnál dolgozik, segítő- és hangjelző kutyákat képeznek. Oláh-Koppány Anita korábban az Ability Parkban dolgozott, fontosnak tartja az érzékenyítést, a sérült emberek világának az épekkel való megismertetését. Váczi Anita pedig Tiszaújvárosból érkezett, jelenleg épp gyermeket nevel, emellett pedig a TVSE-ben kajakozik Makó Mónika és Jancsár László edzők tanítványaként. Nem titkolt célja a 2016-os Rio de Janeiro-i Paralimpiára való kvalifikáció.

A versenyzők bemutatkozása február 3-án, vasárnap zajlott a Larus Étterem és Rendezvényközpontban, a szakmai zsűri ezután választja majd ki a legjobb nyolcat, akik március 9-én küzdenek majd meg a nézők szavazataiért. A verseny ötletgazdája Kazány Tibor, szervezője pedig Varga-Tarr Sándor, aki elmondta, hogy az érdeklődők a rendezvény honlapján rendelhetnek jegyet a március 9-i döntőre. A január 9-i sajtótájékoztatóról korábban már beszámoltunk.

A jegyek árából befolyt bevételből a Pethő Intézetet támogatják, továbbá aktív kerekesszékek vásárlására is fordítanak belőle. Hamarosan ? terveink szerint február 22-i Handycap című műsorunkban ? hallhatják a Civil Rádió hallgatói a legjobb nyolc közé jutott versenyzőkkel készült interjúinkat. A műsor 13:05-kor kezdődik. Az online adás idekattintva fogható. Hagyományos rádiófrekvencia Budapesten és környékén az FM 98.0 MHz frekvencián hallgatható.

1 hozzászólás

  1. Vasas Vanda lett a Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny győztese. Udvarhölgyei a 2. helyezett Váczi Anita és a 3. helyezett Almási Nikolett lettek a verseny tegnap esti döntőjében, a Csörsz utcai Larus Étterem és Rendezvényközpontban.