ZETApress

hírportál

Úton a segítség!

Második alkalommal rendezte meg a MÁV a Vasutas Véradó-napot a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen, a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátásának biztosítása érdekében. A vasutasok, utasok és a civil lakosság összefogását, segítőkészségét, szolidaritását, bizonyító akciót az ország 17 vasútállomásán rendezték meg egy időben, péntek reggel 8 és délután 4 óra között.

Az esemény különlegessége, hogy az országban több mint húsz éve nem volt ilyen méretű, az egész országra kiterjedő véradási akció. A MÁV Budapesti Területi Igazgatósága három helyszínen, Budapesten, Szolnok és Székesfehérváron is várta a véradókat. A véradás helyszínei Budapesten a Nyugati pályaudvar Királyvárójában, a szolnoki állomáson és a székesfehérvári vasútállomás vonatkísérő laktanyájában voltak.

Ajándékozás a Bábszínházban

A Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Vöröskereszt immár huszadszor tartott Bábszínházi Karácsonyt tegnap délelőtt az egészségileg és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek a Budapesti Bábszínházban. Habsburg György vöröskereszt-elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd Vasváry Artúrné ligaelnök a testi-lelki egészség fontosságáról, s ennek országos programtervezetéről beszélt a felnőtteknek. Az elmúlt húsz év tapasztalatait Koltai Zsuzsa, az Actor Bt. ügyvezetője foglalta össze. A gyermekeket az Aulában a Nagyteremben bemutatott Egy egér naplója című Bálint Ágnes darabot követően ajándékozták meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Termel már a Mikulásgyár

Szóljon hozzá!