ZETApress

hírportál

Budán sem jobbak, mint Pesten

Nem tudom, miért pályáztatják meg a közalkalmazotti állásokat, ha nem veszik komolyan azt? Lehet, hogy csak azért teszik fel az Internetre a hirdetést, mert ez az előírás? S ha már megteszik, miért nem őszinték a pályázókkal? ? dohogott egy olvasónk.

Egy budai rendelőintézet sebészetére asszisztensnek jelentkeztem ? folytatódott a levél. ? Mivel a tüdőgondozójukba is kerestek munkaerőt ? s oda is november 10-i kezdéssel ?, egyúttal azt is megpályáztam. Személyesen vittem be már október 10-én az anyagomat, s csak november 3-án délutánra hívtak beszélőre. Az ápolási igazgatónő szobájában helyettese, valamint a két szakrendelés főorvosa is elbeszélgetett velem. Mindkét rendelőben szívesen dolgoztam volna, s végzettségem és szakmai gyakorlatom alapján el is tudnám látni a feladatokat.

November 14-én döntünk ? mondta az igazgató asszony ?, s majd értesítjük. ? Nem baj, hogy már 10-én kéne kezdeni? ? kérdeztem vissza, s hozzátettem, hogy majd én is érdeklődni fogok. ? Ne tegye! ? csattant fel az igazgatónő ? mert előbb úgysem tudunk válaszolni. Rengetegen jelentkeztek, meg kell még hallgatnunk őket is.

Ígérete ellenére már 11-én megkaptam az elutasító levelet, melyet még 7-én dátumoztak. Épp egy héttel az említett döntés előtt! Mindkét rendelőből indoklás nélkül elutasítottak. Persze ezen nem is csodálkoztam, hiszen a szimpátia-antipátia kérdése szubjektív, s itt legfeljebb erről lehetett szó. Más kérdés, hogy ezt már valószínűleg 3-án is tudták. Bizonyára azért is féltek a telefontól, mert a postai levél jóval személytelenebb!

Azóta már újra hirdet a II. kerületi, Kapás utcai Rendelőintézet január 12-i kezdéssel. Ugyanabba a sebészeti szakrendelőbe keresnek megint asszisztenst, s további egy-egy szakdolgozót a gégészetre és a laboratóriumba. December 22-ig lehet jelentkezni, így a meghallgatás az ünnepek miatti zárvatartás miatt csak jövőre várható.

Most már csak azt nem értem, hogy a sok jelentkezőből miért nem volt egyikünk sem alkalmas a sebészeti munkára, ahová amúgy is próbaidővel léphettünk volna be? Azt sem értem, hogy a másik két rendelőbe miért nem minket alkalmaztak ahelyett, hogy újra hirdessenek? Lehet, hogy csak a nevüket akarják közszájon forgatni? ? fejeződik be olvasónk levele.

S mit tehet még ehhez a főszerkesztő? Megszokhattuk már, hogy a munkáltatók csak játszanak a jelentkezőkkel, s indok nélkül utasítják el őket. Nemrég írtunk a józsefvárosi sürgősségi szolgálatról, ahol hasonlóképp történt a kiválasztás. A szakdolgozókból hiány van mindenütt, mégsem töltik fel az üres állásokat. Inkább panaszkodnak, inkább túlórát rendelnek el, inkább nem adják ki a szabadnapokat, mégsem alkalmazzák azokat, akik dolgozni akarnak. Vajon miért nem? Válaszaikat ? mellyel még a józsefvárosiak is tartoznak ? szívesen megjelentetjük.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Esélyegyenlőség Zuglóban?

Szóljon hozzá!