ZETApress

hírportál

Esélyegyenlőség Zuglóban?

Megőrzik a pályázók adatait, vagy kérésre visszaküldik azokat, jelent meg pár nappal ezelőtt. Velem pont az ellenkezője történt. Az enyémet megsemmisítik, ha nem kérem vissza azokat, s legközelebb újra be kell vinnem, vagy postán kell beküldenem ? dohogott egy olvasónk.

December közepén jelentkeztem a Zuglói Egészségügyi Szolgálathoz, az asszisztensi pályázatra ? kezdődik a levél. ? Személyesen vittem be a bizonyítványaimat, működési engedélyemet és önéletrajzomat az Örs vezér téri Rendelőintézetbe. Számítógépes ismereteket is kértek, de azt a bizonyítványt nem voltak hajlandóak átvenni. Majd e-mailben, vagy telefonon értesítjük ? mondta akkor az ápolási igazgatónő.

Vártam-vártam, de válasz nem érkezett. Megdöbbenésemre február közepén újra kiírták a pályázatot. Most már nem mentem be személyesen, hanem e-mailben küldtem el pályázatomat, s a számítógépes bizonyítványt is mellékeltem. A határidő letelte után az igazgatónő hívott fel telefonon.

Interneten már el sem fogadhatnánk a pályázatát ? mondta ?, mert csak postai úton, vagy személyesen lehet jelentkezni! Magával most kivételt teszek, s mivel a múltkor már beszélgettünk, be sem hívjuk még egyszer. Hétvégéig értesítjük e-mailben, akkorra lesz meg a döntés. Szerencsére most is sok jelentkező van, tudunk válogatni! Ha legközelebb pályázni akar, nem kell újra kinyomtatni az iratait, mert kérésére visszaküldjük azokat. Ellenkező esetben adatvédelmi okokból meg kell mindent semmisítenünk!

Nem kérdeztem semmit, a szövegben benne volt a válasz, a burkolt elutasítás. Máskülönben miért beszélt volna az anyag visszaküldéséről, az újabb pályázat benyújtásának feltételeiről. Jól is éreztem, mert pár nap múlva meg is jött e-mailban az elutasítás. Azt is megírták, hogy 90 nap múlva törlik az adataimat a rendszerből. Azt sem kérdeztem, hogy miért nem megengedett az elektronikus út? Csak nem így akarnak esélyegyenlőséget teremteni az internethez hozzá nem férő pályázóknak? Akkor viszont miért kérik a számítástechnikai ismereteket? Azt sem értem, hogy miért kell újabb pályázatot kiírni, ha rengeteg jelentkező van? Senki sem alkalmas közülünk? S ha amúgy is újra kell jelentkezni, miért őrzik meg három hónapig az adataimat? Ha létszámhiány van az egészségügyben, örülni kéne a jelentkezőknek, s nem mondvacsinált okokkal elüldözni őket! ? fejezte be levelét olvasónk.

Mit lehet ehhez a főszerkesztő? ? Nem sokat! Novemberben hasonlókat írtunk egy budai rendelőintézetről, de válaszra sem méltattak bennünket. Azóta már újra hirdettek ők is, meg az októberben bemutatott józsefvárosiak is. Az egészségügy létszámhiánnyal küzd, de ők mégsem állnak szóba a pályázókkal.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Anti-humanitás a közszférában

Szóljon hozzá!