ZETApress

hírportál

Az év kórháza 2008-ban is

A szavazás szervezői ez évben is meghirdették Az év kórháza internetes szavazást. Az érdeklődők így ismét értékelhetik az intézményeket, és a kapcsolódó fórumban újra elmondhatják véleményüket a kórházakról. Az érdeklődők a már megszokott módon, itt mondhatják el véleményüket, és értékelhetik összesen öt kategóriában az intézményeket. A szavazás október elejétől év végéig tart.

A magyar kórházi betegellátás nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt egy évben, és bár a szakmai színvonalat egyre több, nyilvánosan is hozzáférhető mutatóval és mérőszámmal értékelik, a legfontosabb szereplő: az ellátott beteg véleményének változását még nem nagyon ismerjük. Részben ezért, részben a korábbi szavazások sikerén felbuzdulva október elejétől a HáziPatika.com ismét meghirdeti az internetes szavazást.

A kezdeményezés az elmúlt évben ismét sokak érdeklődését felkeltette, a szavazási időszak alatt közel 46 ezer szavazat érkezett, és a legfontosabb változás az volt, hogy a szavazók nagyon differenciáltan, mondhatni egyesével, külön értékelték az egyes kategóriákat az intézményeknél. Ez az elmúlt év trendjének egyértelmű megfordulása, így a szervezők kíváncsian várják, hogy az egyre több (bár sokszor a laikusoknak kevésbé érthető) szakmai mérőszámmal nyilvánosan is értékelt kórházak megítélése hogyan változik.

Az érdeklődők ezúttal is október elejétől december 31-ig, egy külön erre a célra létrehozott oldalon szavazhatnak. A megmérettetésben Magyarország összes, a szavazás indulásakor létező kórháza és klinikája részt vesz, a szavazás során a látogatók egy ötfokú skálán ? az iskolákban megszokott módón ? értékelhetnek. A verseny aktuális állása a honlapon összesítve, kategóriánként vagy akár megyei bontásban is folyamatosan nyomon követhető.

A szavazók név szerint vagy területi alapon kereshetik meg a kívánt intézményt, amelyet a már megszokott öt kategóriában (orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet) értékelhetnek. Ezt a kórházakhoz kapcsolódó ? a látogatottság és a kialakuló viták alapján egyre népszerűbb ? fórum oldalain tapasztalataikkal egészíthetik ki. Természetesen a szervezők ezúttal is lehetőséget kínálnak minden kórház számára, hogy az intézmény vezetése, orvosai ? a többi hozzászólótól megkülönböztetett formában ? hozzászólhassanak, reflektálhassanak az olvasói beírásokra, véleményekre.

A januárban tartandó eredményhirdetésen az öt kategória-győztes mellett az összességében legjobb átlagot elérő abszolút győztest is kihirdetik, aki egy évig viselheti a HáziPatika.com ? Az év kórháza megtisztelő címet. A hazai egészségügy helyzetének ismeretében az erkölcsi elismerés mellett, mivel jelenleg a kórházak számítástechnikai fejlettsége elmarad a kívánatostól, Az év kórháza-díj nyerteseit a program főszponzorának, a Pfizer támogatásának köszönhetően korszerű számítástechnikai eszközökkel is jutalmazzák.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Romló megítélések

Szóljon hozzá!