ZETApress

hírportál

Mit ér a végzettségem?

Nemrég arról írtunk, hogy egy nyugdíj előtt álló mentőápolót még egy szociális otthonban sem alkalmaztak, mert végzettsége és szakmai gyakorlata ellenére nem lehet neki injekciózni és kötözni. Alábbi levelünkből kiderül, hogy még a korábbi munkahelyén, egy megyei kórházban sem kell az általános ápoló és általános asszisztens, ha több mint húsz éve jött el onnan.

Tisztelt Igazgató Asszony! Nemrég beszélgettünk személyesen is állásügyben. Akkor a Bel-ITO-ra mehettem volna egy nyugdíjba vonuló kollegina helyére, de sajnos pár nappal korábban ?hirtelen? visszajött gyesről valaki, így betelt a hely. Megígérte akkor, hogy értesít, ha újabb állás megürül ? kezdődött olvasónk álláskereső e-maile.

Most olvastam a hirdetésüket, hogy a Nefrológiai osztályra ápolót, a Kardiológiai szakrendelőbe asszisztenst keresnek. Úgy tudom, mindkettő ahhoz az I. Belhez tartozik, ahol még ?90 előtt ápolóként dolgoztam. Ott dializáltam, ezzel a múlttal a nefrológiához értek, s ott is, meg máshol is EKG-t is gyakran készítettem. Az informatikában is otthon vagyok, s egészségügyi ismereteim is megmaradtak. Mivel mindkét meghirdetett munkát el tudom végezni ? s az egészségügyben amúgy is nővérhiány van! ?, szeretnék újra felvételt nyerni a kórházba! Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelt Uram! ? érkezett a gyors válasz. ? Sajnos, amennyiben oklevéllel nem tudja igazolni akár a nefrológiai szakápoló, akár a kardiológiai szakápoló végzettségét, nem tudom figyelembe venni a gyakorlatát. ÁNTSZ ellenőrzés során történő figyelmeztetés a részünkre, hogy az említett végzettséggel rendelkező dolgozó foglalkoztatása javasolt, tehát csak és kizárólag oklevéllel rendelkező dolgozót tudok erre a helyre felvenni ? írta az ápolási igazgató. Soraiból kiderül, hogy most is dolgoznak ilyen oklevél nélküli emberek, hisz az ÁNTSZ épp emiatt figyelmeztetett. Nekik lehet? Már csak azt nem tudom, ezután mire leszek alkalmas? Félek, hogy már semmire! ? fejeződik be olvasónk panasza.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Közmunka Felsőzsolcán? | ZETApress

Szóljon hozzá!