ZETApress

hírportál

Kábító empátia

Elvira egy sebészeten dolgozott. Az őrzőben ápolta a frissen operált betegeket. Fájdalmuk csillapítására Dolargant is rendelt mindig a kezelőorvosuk, de a nővér nem szívesen adta be a kábító injekciót. Félt, hogy leállhat tőle a légzésük, s azt sem akarta, hogy betegei rászokjanak a szerre. Helyette a hagyományos fájdalomcsillapítókat alkalmazta.

Barbara épp az ellenkező véglethez tartozott. Minden műtöttnek kábítószert adott. Igaz, ettől sem csökkentek jobban fájdalmaik, mint Elvira betegeinek, mégis ő volt az orvosok kedvence. Ő mindenkin segít, ő nem sajnálja tőlük a drágább injekciót, ő a legjobb nővér ? mondták róla főnökei. Igaz, hogy a másik nővér betegei sem szenvedtek többet, de ez senkit sem érdekelt.

Barbara fáradtan utazott haza a délutáni műszakból. Kevesen voltak az éjszakai járaton, s az egyik utas tolvajt kiáltott. Állítólag valaki kizsebelte, de nem tudta megmondani, mennyi pénze tűnhetett el. A sofőr mégis félreállt, ajtót nem nyitott, s telefonhívására rövidesen egy rendőrautó fékezett. A járőrök megkezdték az intézkedést.

Rágalmazni senkit sem lehetett, ismeretlen tettes ellen indult meg az eljárás. A rendőrök mindegyik utasnál ruházat- és csomagátvizsgálást végeztek. (Hű de szépen írtam le a személyi motozást!) Barbara is kiforgatta zsebeit, s két sértetlen ampulla is az ülésre került.

Csak nem beteg, Kisasszony? ? emelte fel a rendőr az ampullákat, de kezdeti együttérzése hamar alábbhagyott. A két ampulla Dolagrant tartalmazott. Azok kerültek elő, amelyeket a kórházban a betegeknek kellett volna megkapniuk. Szó szót követett, s Barbara a kezdeti mellébeszélés után mindent bevallott. Elmondta, hogy a kábítószert egy rákos betegének viszi. Annak az asszonynak, akit hetek óta ápol, s aki csak így tudja szörnyű fájdalmát elviselni.

A kórházban is vizsgálatot indítottak. A nővér bevallotta, hogy csak beírta a műtötteknek a kábítószereket, de valójában hagyományos injekciókkal kezelte őket. Ezért nem volt nekik sem kevesebb fájdalmuk, mint Elvira betegeinek. A drogokat aztán eltette, hogy elvihesse privát betegének. Az osztályon senki sem tételezett fel róla ilyet, éppen ezért senki sem ellenőrizte munkáját. Főnökeit ?kábította? betegei helyett.

A sebészeten most megszigorították a kábítószerek ellenőrzését. Az üres ampullákkal is el kell számolniuk a nővéreknek. Nem dobhatják a kukába, helyette a főnővérnek kell átadniuk azokat. Igaz, ez már Barbarát nem érinti, neki azonnali hatállyal felmondtak. Most a bírósági eljárásra vár, ahol kábítószerrel való visszaélés vétsége ellene a vád. Jóval szerencsésebben járt az állítólagos zsebmetsző, akit a rendőrök nem tudtak elkapni azon az ominózus éjszakai járaton. Barbara volt nekik az igazi nagy fogás!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Túladagolás, vagy gyógyszerlopás? | ZETApress

Szóljon hozzá!