ZETApress

hírportál

Tűzharcra is készek az őrző-védők

A ?90-es évek elején sorra alakultak az őrző védő vállalkozások. Akkoriban még újdonságnak számított az ilyesmi, s főleg a rendőrök kezdték el a szervezésüket. Egy dél-budai őrzővédő kft társtulajdonosával a Reform Hírmagazin tudósítójaként beszélgettem akkoriban.

Kft-nk több üzemet is véd ? mondta. ? Egy vezető rendész ellenőrzi mindegyiket. Az őröket a gyárak között, rendszeresen cseréljük, hogy ne alakulhassanak ki összefonódások. Idomított kutyákkal mozognak az egymástól távoli ellenőrzési pontok között a védett területen, a betörőknek már a látványuk miatt is elmegy a kedvük a behatolástól.

A vállalatok a kft-nek fizetett összeget költségként számolják el, s így levonhatják az adóalapjukból. A kft technikai őrzőberendezések felszerelését is vállalja, de erre alig van igény. Ha kedvezményt kapnának a vállalatok a biztosítótól, akkor erre is nagyobb gondot fordítanának. Gondot okoz az is, hogy az építési szabványokból hiányoznak a vagyonvédelmi előírások. A tűzvédelmiek mellett ezekre is szükség lenne.

A gyárak és üzemek őrzése mellett személyi biztosítással is foglalkozunk ? folytatta beszélgetőtársam ?, a sok készpénzt vagy értékpapírt szállító vállalkozók útját biztosítjuk. A legnagyobb kísért összegünk ötmillió forint volt, amit mesterlövész őrzött. Az útvonalat minden esetben megtervezik.

Minket még nem ért támadás, de beosztottjaim a tűzharcra is felkészültek. A volt rendőr- és katonatisztek rendszeres lőkiképzésen vesznek részt, a fegyverhasználat szabályait álmukból felriadva is tudják. Most magánnyomozói iroda felállítását tervezem, fejezte be a tájékoztatást. Holnap egy zuglói magánnyomozó cég szárnypróbálgatásairól írok.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kikapós menyecskék, nyugdíjas nyomozók

Szóljon hozzá!