ZETApress

hírportál

Tavaszi beszántás

Kishantosi dúlásA húsvét előtti hétvégén Kishantoson elszabadult a pokol! A kishantosi földek sorsáról három bírósági per is zajlik. Ennek ellenére a vitatott földpályázat nyertesei a döntés előtt, fegyveres őrök közreműködésével, a hatóságok egyetértése mellett több mint 400 hektáron barbár módon elpusztították a sarjadó növényeket: az őszi búzát, a lucernát, a tönkölybúzát és a többi bioterményt.

A Greenpeace továbbra is kiáll Kishantos igaza mellett, és mélységesen elítéli az értelmetlen pusztítást. A rendőrség többszöri kérésre sem állította meg a nyilvánvaló károkozást. A kár több mint százmillió forint. Tényleg annak van igaza, aki fegyveres őröket tud felbérelni? ? Írj te is a miniszterelnöknek, hogy védje meg Kishantost, az ország egyik legjelentősebb biogazdaságát. Ha te is cselekednél, idekattintva megteheted! A kishantosi biogazdaság sorsa az ország sorsa. Léte a biztosítéka annak is, hogy vegyszermentes, egészséges élelmiszer kerülhessen mindannyiunk asztalára! ? kéri Rodics Katalin, Greenpeace.

Bűncselekmény, ami Kishantoson történt! ? mondta hétfőn Gőgös Zoltán, az MSZP agrárszakértője. Ha igazak a hírek, mi szerint az állami földpályázaton nyertes új bérlők a hétvégén nekiláttak beszántani a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kft. által korábban elvetett búzát, borsót, napraforgót, akkor olyan bűncselekmény történik Kishantoson, amely felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Azonnal intézkednie kell a kormánynak, a jogorvoslati eljárások végéig meg kell akadályoznia a kishantosi földekkel kapcsolatos további birtokháborítást!

Kishantost a szakemberek többsége megőrzendő gazdálkodási mintának tartja. Ezért kérik a korábbi pályázat megsemmisítését és új pályázat kiírását. Megengedhetetlen, hogy évtizedek munkáját néhány pártkatona tönkretegye azzal, hogy vak politikai bosszút hajt végre! A magyar földvagyonért aggódó szakembereknek tárgyalniuk kell egymással, függetlenül attól, hogy korábban külön-külön küzdöttek a földmaffia ellen. A szocialista párt változatlanul nyitott a közös fellépésre ? fejeződik be az MSZP Sajtóosztály közleménye.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Biogabonát a Kossuth térről! | ZETApress

Szóljon hozzá!