ZETApress

hírportál

Biogabonát a Kossuth térről!

Biovetőmagot a Kossuth térről!A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által elvetett gabonát a húsvétot megelőző hétvégén elpusztították. De nem veszett el a lehetősége annak, hogy Kishantos teljes szépségében újjászülessen. A bírósági perek még csak most indulnak, az országos felháborodás pedig olyan mértékű, amelyet figyelembe kell venniük a döntéshozóknak is.

A Greenpeace szeretné, ha Kishantos szellemisége, Kishantos ?magjai? ? mint a közösség számára fontos értékek megtestesítői ? minél több otthonba eljutnának. Ezért minden olyan terményt, amit a földeken tönkretettek, mi új életre szeretnénk kelteni. A Kishantoson még megmaradt biovetőmagokat április 23-án, szerdán 17-től 19 óráig a budapesti Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt szétosztjuk. Gyere el, vidd haza és keltsd életre te is a kishantosi biovetőmagot! Kattints ide a Facebook-esemény megtekintéséhez!

Azt szeretnénk, ha ezek a magok termékeny talajba kerülnének, ahol szárba szökkenhetnek: legyen az egy ?talpalatnyi föld?, egy erkélyláda, vagy egy cserép. Ültesd el, gondozd, vigyázz rá; és ahányszor csak ránézel, emlékeztessen mindarra, amit Kishantos képvisel! Tartsuk életben a lakásunkban, kertünkben a növényeket addig, amíg a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ területén újra nem vethetünk és arathatunk! Várunk, ha számodra is fontos az ország természeti kincseinek, és ezek közül a legfontosabbnak, a magyar termőföldnek a védelme. Ha hiszel még a közösség teremtő és megtartó erejében, és érték a szemedben mindaz, amit Kishantoson létrehoztak! Gyere el a Kossuth téri VM elé, ahol szétosztjuk Kishantos magjait, hogy új életre keljenek! ? kéri Rodics Katalin, Greenpeace.

Szóljon hozzá!