ZETApress

hírportál

Nem csitulnak a kedélyek

Nem nyugszik bele az SZDSZ, hogy Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya a helyén marad. Hiába sikeres munkájában, a volt koalíciós partnernek egy nyilatkozata nem tetszik. Az elmúlt pénteken azt találta mondani egy sajtótájékoztatón az ezredes, hogy karácsony óta az összes rablást a cigányok követték el a megyei jogú városban.

A rendészeti miniszter már aznap délben lépett. Utasította az országos főkapitányt, hogy a sikeres zsarut politikai okokból váltsa le, s rendeljen el azonnali vizsgálatot! Csak nem vezet faji alapon nyilvántartást a bűnelkövetőkről? ? csattantak fel a jogvédők, s a romaügyi kormánybiztos is rosszallását fejezte ki. A helyi cigányvajda viszont nem talált a elmondottakban semmi kivetnivalót, s a szocialista polgármester, az önkormányzat és a helyi pártok is védelmükbe vették a kapitányt.

Tegnap délutánra szimpátiatüntetést szerveztek Pásztor mellett a miskolciak. Megjelent a Magyar Gárda is. Őket is szívesen fogadta mindenki, politikai beállítottságától függetlenül. A miniszter elérte tehát, ami másnak nem ment: közös platformra állította a jobb- és baloldali politikusokat, s ha csak rövid időre is, de betömte a lövészárkokat. A tiltakozóhullám kapcsán mit is tehetett volna ezután? Már a tüntetés előtt utasította a főkapitányt, hogy állítsa vissza beosztásába az előző nap leváltott ezredest.

Pásztor Albert kijelentésére mit is mondhatunk? Egy gyakorló rendőrfőtiszt papírok nélkül is meg tudja jegyezni, hogy az elmúlt hetekben csak a romák raboltak. Még kérdezni sem kellett tőlük származásukat, anélkül is lerítt róluk. (A kínai elkövetőn is meglátszik, hogy kínai, a négeren is, hogy szerecsen.) Vajon ha az elmúlt rablásokat a kínaiak követték volna csak el, ezt sem mondhatná ki a kapitány? A kínai kormány talán tiltakozna ezért? Nehezen hiszem, hogy a hazánkban élő shaolin szerzetesek személyes sértésnek vennék, ha egy főrendőr néhány bűnöző kínairól beszélne. Ettől még nem alakulna ki nálunk a Kína-ellenes hangulat, s nem általánosítanánk néhány rabló miatt.

A szabaddemokraták most mégis tiltakoznak. Megszokták már, hogy Horn kormányfőként úgy táncolt, ahogy ők fütyültek. Medgyessy is belebukott, amikor nem fogadott szót nekik, s most ? konstruktív ellenzékként ? Gyurcsányt is irányítani akarják. A kormányfő már többször bebizonyította, hogy nem fél tőlük, hiszen egy előrehozott választás nem csak az ő bukását, de az SZDSZ teljes megsemmisülését is jelentené. Ezt legjobban a törpepárt igyekszik elkerülni, de még fut egy-két kört, hogy emelt fővel távozhasson.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Visszavágtak az ukránok

Szóljon hozzá!