ZETApress

hírportál

Visszavágtak az ukránok

Csak a szétlövésben kaptuk ki 2:1-re az ukrán jégkorongozóktól Rigában, de ez is a 2010-es vancouveri téli olimpiai álmaink végét jelentette. Az ukránok most visszavágtak a tavaly áprilisi szapporói B csoportos világbajnokságon elszenvedett 4:2-es vereségükért, de így sem utazhatnak. A rendes játékidőben 3:3 volt az eredmény, az ötperces hosszabbításban nem született gól, majd a 3-3 büntetőben keleti szomszédunk bizonyult eredményesebbnek.

A rigai tornára novemberi sikereink fényében utaztunk, ott mégsem termett nekünk babér. Csütörtökön a lettektől 7:3-ra, pénteken az olaszoktól 4:1-re kaptunk ki, így nyeretlenül, egy ponttal az utolsó helyen végeztünk a 3 pontos olaszok mögött. A tornát 9 ponttal a lettek nyerték, akik a tegnapi csoportzárón 4:1-re verték az olaszokat, pénteken meg 4:2-re az ukránokat. Második az ötpontos Ukrajna lett, aki a csütörtöki nyitómérkőzésen 3:2-re verte Olaszországot.

Részsiker vívóinknál

Aranyérmet szereztek férfi kardvívóink vasárnap délután a Nemzeti sportcsarnokbeli Csapat Világkupa-versenyen, ahol utoljára léptek pástra az UniCredit Kupáért. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Iliász Nikolász összeállítású hazai alakulat a döntőben a 45-37-re verte a franciákat. Egyéniben nem voltunk ilyen sikeresek. Szombat délután a térdműtéte után lábadozó Nemcsik Zsolt a legjobb magyarként csak ötödik lett, így a négyes-döntőt nélkülünk vívták ellenfeleink.

Megkéselték kézilabdázóinkat

A rigai és a Nemzeti sportcsarnokbeli kudarc eltörpül amellett a tragédia mellett, ami vasárnap hajnalban történt a veszprémi Patrióta Lokálban. Ismeretlen tettesek Marian Cozmát, a helyi kézilabdázók román beállósát szúrták szíven, a szórakozóhelyen. A 220 centis, 26 éves sportoló a kórházban vesztette életét, míg két megszúrt klubtársát sikerült megmenteni. A horvát Iván Pesic kapusnak az egyik veséjét kellett eltávolítani, míg a fejberúgott, arccsonttöréssel műtött, kettős látásra panaszkodó szerb Zarko Sesum irányító szerencsére nem szenvedett sem szem-, sem maradandó agysérülést.

A játékosok egyik csapattársuk, Iváncsik Gergő fiának megszületését ünnepelték, amikor egy harmincfős társaság ok nélkül beléjük kötött. Többen cigány elkövetőkről beszélnek, de a rendőrség ezt nem erősítette meg. Nem is tehetnék, hiszen a rendőrség nem vezethet nyilvántartást az elkövetők etnikai hovatartozásáról. Nem akarnak a miskolci kapitány sorsára jutni, nem akarják, hogy őket is rasszizmussal vádolják, mint tették ezt az ottani rablások ismertetése kapcsán. A sport- és a rendészeti miniszter most együtt tájékozódott a tetthelyen a történtekről.

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Nagykereszt Gyurcsánynak
  2. ZETApress » Biztonságos országot!
  3. Díjaztuk a legjobbakat | ZETApress

Szóljon hozzá!