ZETApress

hírportál

Fordított ítélet

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri (Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Molnár Patrícia, Weyer Balázs) február 6-i találkozóján döntött az idei első Minőségi Újságírásért-díj ? más néven a Hónap írása elismerés ? odaítéléséről. A januárban megjelent cikkek közül válogatva a zsűri úgy döntött, hogy Babus Endre, a HVG újságírója a Fordított ítélet (HVG, január 12.) című cikkéért kapja a Minőségi Újságírásért-díjat.

Babus Endre ? aki első alkalommal kapta meg a díjat ? Fordított ítélet című írásában az éveken áttartó, ám mindeddig titokban maradt, Komárom-Esztergom megyében tapasztalt bírósági anomáliákról írt.

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj idei működését a PricewaterhouseCoopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A díjjal oklevél és nettó kétszázezer forint pénzjutalom jár.

Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók honlapjukon. A zsűri következő összejövetelét március elején tartja, amikor a februárban megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A rajongók érdekében kapott díjat

Szóljon hozzá!