ZETApress

hírportál

A rajongók érdekében kapott díjat

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri (Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Molnár Patrícia és Weyer Balázs) május 15-i találkozóján döntött a Minőségi Újságírásért-díj ? más néven a Hónap írása elismerés ? odaítéléséről. Az áprilisban megjelent cikkek közül válogatva a zsűri úgy döntött, hogy Bogár Zsolt, a Magyar Narancs újságírója az április 17-i A rajongók érdekében című cikkéért kapja a Minőségi Újságírásért-díjat.

Bogár Zsolt ? aki eddig két alkalommal, mindkétszer szerzőtársakkal megosztva kapott Minőségi Újságírásért-díjat ? A rajongók érdekében című írásában a filmek önkéntes fordítóiról ír, akiknek feliratai iránt egyre élénkebb a kereslet a világhálón, és akik a maguk nemében sztároknak tekinthetők. Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj idei működését a PricewaterhouseCoopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A díjjal oklevél és nettó kétszázezer forint pénzjutalom jár.

Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk itt megtalálhatók. A február eleji Fordított ítéletről mi is beszámoltunk. A zsűri következő összejövetelét június közepén tartja, amikor a májusában megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.

Szóljon hozzá!