ZETApress

hírportál

Gyermekbűnök, tehetetlenségek

Megint megszökött a nevelőotthonból az a 12 éves fiú, aki a héten, a Blaha Lujza téren, kis híján agyonszúrta 15 éves áldozatát. A rendőrök pár óra múlva megint elfogták az elkövetés helyén, de megint csak a gyermekotthonba vihették vissza. Mivel személyi szabadságában nem korlátozhatják, rövidesen újra az utcára kerül.

Mint köztudott, a román állampolgárságú gyermek egy MP3-as lejátszóért akart ölni, s combon szúrt áldozatát csak a gyors orvosi ellátás mentette meg. Mivel nincs még 14 éves, így nem is büntethető. Mivel külföldi állampolgár, így csak olyan nevelőotthonban lehet elhelyezni, ahonnan szabadon ki-bejárhat. Nem csoda, hogy ezek után folyton a Blaha Lujza téren köt ki.

Egy szegedi főügyész régóta törvényjavaslaton gondolkodik. Szeretné a büntethetőségi korhatárt 14-ről 12 évre lecsökkenteni. Egyre fiatalabbak, egyre kegyetlenebbek az elkövetők, valahogy megállt kéne nekik parancsolni. Nem csak öncélúlak bűnöznek, sok felnőtt használja fel őket aljas céljai eléréséhez. Ha ők is büntethetőkké válnának, kétszer is meggondolnák, hogy segítik-e felnőtt megbízóikat.

A rendőrök most fokozott ellenőrzést végeznek az ominózus aluljáróban és környékén. Védik közbiztonságunkat, védik az állampolgárok életét ? lélegezhetnénk fel. Lehet, hogy nem is erről van szó, lehet, hogy az egyenruhások ? és bizonyára civil ruhás operatív segítőik ? az elkövetőt féltik? Szélsőséges csoportok jelezték ugyanis, hogy szívesen rendet tesznek a téren, megszabadítják a békés járókelőket a zaklatótól. Csak nem ezt akarják a rendőrök most megakadályozni?

Dobbal nem lehet verebet fogni! ? tartja a népi bölcselet. Aki túl korán kiteríti kártyáit, könnyen hátrányba kerülhet. A felesleges üzengetések, üres fenyegetések helyett már rég a tettek mezejére kellett volna lépniük! Ha már bizonyítottak volna az ígéretek helyett, a közrend védelmében már tettek is volna valamit, akkor a 15 éves fiú sem szenvedte volna el a brutális támadást.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szökésben még a késelő

Szóljon hozzá!