ZETApress

hírportál

Szökésben még a késelő

Továbbra sem találják a 12 éves román roma gyereket. A fiú még csütörtök este meglépett csíkszeredai gondozóitól, s azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Nem tudni, hogy Romániában van-e még, vagy újra nálunk próbál megélni.

Mint néhány napja megírtuk, a gyerek a Blaha Lujza téren késelt meg az MP3-as lejátszójáért egy 15 éves fiút. A hatóságok tehetetlenek voltak, mert külföldi állampolgárként nem zárhatták be sehová. Szerencsére sikerült átadni a román hatóságoknak, akik az elmúlt szerdán egy ottani gyermekvédelmi intézetbe szállították. Innen vitték ki nevelői egy focimeccsre a gyereket, aki ott is hű maradt önmagához. Verekedést provokált, s a csetepaté közben meglógott. Azóta sem találják sehol.

A gyergyószentmiklósi szülők kilenc gyermeket nevelnek. Igaz, nincs mindegyikük otthon, van börtönlakó is közöttük. Haza nem ment a szökevény ? tudja, hogy mindenki ott keresi ? hanem a nyugat felé vivő vonatok iránt érdeklődött. Lehet persze, hogy csak megtévesztésként beszélt erről a vasútállomáson, mert nem látták őt vonatra szállni. Mint a szülők az őket faggató újságíróknak elmondták, kisfiukat a koldusmaffia csempészte át Magyarországra egy zsúfolt buszon, a csomagok között.

Szóljon hozzá!