ZETApress

hírportál

Összeállt a hatos fogat

Kenedi Jánost kérte fel a kormányfő a titkosszolgálati iratok nyilvánosságra hozatalát vizsgáló bizottság vezetésére, írtuk meg pár nappal ezelőtt. A bizottság tagjainak névsorát tegnapra ígérték. Azóta már sikerült mindegyikükkel beszélni, s mindannyian elvállalták a feladatot. Mára végre kiderült, kik döntenek a nyilvánosságra hozatalról.

A testület tagja lesz Varga László, a Fővárosi Levéltár korábbi főigazgatója, és Ungváry Krisztián, az 56-os Intézet munkatársa. A Politikatörténeti Intézetet Sipos Levente tanácsadó és Ripp Zoltán osztályvezető képviseli. Palasik Mária a Történeti Levéltár kutatójaként, míg Reisz T. Csaba az országos Levéltár főigazgató-helyetteseként vesz részt a munkában. Két hónap múlva tudhatjuk meg, hogyan döntöttek az eléjük került iratok sorsáról.

Népszavazás a sziesztáról

Tegnap újra összeült az OVB, hogy az elébe tárt népi kezdeményezések szavazhatóságáról döntsön. Jobbára csak azokat a kérdéseket engedte át, melyek mögött párttámogatás is volt, hiszen enélkül nehéz lenne összegyűjteni a kétszázezer aláírást. A termőföldről és a kórház-privatizációról megint átengedtek egy-egy javaslatot, így ezekről a témákról három-három szavazólapot is kaphatunk. Tegnapi döntésük értelmében arról is dönthetünk, hogy legyen-e délutáni szieszta a munkahelyeken. Akkor lenne csak igazán fieszta, ha ezt is sikerülne kiharcolnunk!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Segítség a diliházban

Szóljon hozzá!