ZETApress

hírportál

Aranyvasárnap feketén

Korózs LajosEgyre több gyereknek fekete az Arányvasárnap. Az MSZP szerint csaknem minden második hétéves kor alatti gyerek szegénységben él azt követően, hogy a kormány több milliárd forinttal csökkentette a szociális ellátások keretét ? mondta el ma délelőtt Korózs Lajos és Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő a Jókai utcai pártszékházban.

Korózs Lajos, az Országgyűlés Népjóléti bizottságának alelnöke elmondta, már Romániában is jobban élnek a gyerekek, mint Magyarországon, egyre többük számára a legfeketébb nap az adventi Aranyvasárnap. Az ellenzéki politikus szerint szegénynek számítanak azok a családok, akik havonta kevesebb mint hatvanezer forintból kénytelenek élni, a gyerekek asztalára pedig nem jut se hús, se gyümölcs, se zöldség, se tejtermék. A korrupt kormány a szegények számának növekedése ellenére 132 milliárd forintról 108 milliárd forintra csökkentette a szociális kiadásokat a jövő évi költségvetésben, ráadásul az összeg 70%-át közmunkára fordítja. Ez azt jelenti, hogy jövőre gyakorlatilag megszűnik a segélyezés, kevesebb jut például családi pótlékra, anyasági támogatásra és gyesre.

Bangóné Borbély Ildikó emlékeztetett, a költségvetés parlamenti vitájában kezdeményezték, hogy a rászoruló gyerekeknek az év minden napján biztosított legyen az ingyenes étkezés. A képviselőnő szerint ez gyermekenként napi 440 forintos kiadás lett volna, vagyis például a jelenlegi 16 napos téli szünetben 845 millió forintból lehetett volna megoldani a szegény gyermekek élelmezését. Ez az összeg kevesebb, mint amennyit Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kifelejtett vagyonnyilatkozatából ? fogalmazott, majd Ferenc pápa tanácsára utalva mindenkit arra kért, hogy imádkozzunk együtt az ország vezetőiért, hogy a jövőben jól kormányozzák az országot!

Csak a plázákról szavaznak

Harangozó TamásAz útdíjak eltörlése helyett saját korrupt törvényeiről szavaz a Fidesz december 23-án kedden. Advent mai vasárnapján a vasárnapi munkavégzés dicsőségére a Fidesz összehívta a Házbizottságot. Az ülésen Rogán Antal világossá tette: a Fidesz-KDNP nem támogatja az MSZP-nek azt a kezdeményezését, hogy az embereknek ne kelljen díjat fizetniük az M0-s bizonyos szakaszain és az elkerülő utakon. A Fidesz frakcióvezetője az útdíjról szóló, kedden 8 órára összehívott parlamenti ülésnap témáját politikai hecckampánynak nevezte.

Ugyanakkor a Házbizottságon a Fidesz bejelentette: a keddi napra 12 órától egy másik parlamenti ülésnapot hívnak össze, ahol a plázastop meghosszabbításáról, valamint a fideszes haverokat helyzetbe hozó, az áruházláncok kötelező nyereségéről szóló, a köztársasági elnök által pénteken visszadobott törvényeket fogják újra megszavazni. Mivel két különböző témájú ülés nem lehet ugyanazon a napon, ez azt jelenti, hogy az MSZP által kezdeményezett, az útdíjról szóló keddi ülésnap megtartását a Fidesz képviselői lehetetlenné teszik. Az MSZP vérlázítónak tartja, hogy miközben a korrupt kormánypártok az útdíjak ügyében gúnyosan az emberek szemébe nevetnek, változtatás nélkül áterőltetik a saját, mutyival teli törvényeiket ? annak ellenére, hogy ezek még Áder János köztársasági elnök véleménye szerint sem alkalmazhatók 2015. január elsejétől ? mondta el Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes. Múlt szombati javaslatuk szerint akik vasárnap is dolgoznak, dupla pótlékot kéne kapniuk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nyitva tartás túlmunkában? | ZETApress

Szóljon hozzá!