ZETApress

hírportál

Nógrádi szappanopera

Salgótarján, Fő térFolytatásos szappanopera: Hogyan rúgjunk öngólt saját kapunkba? Mégsem költözhet Balassagyarmatra a Nógrád Megyei Közgyűlés? ? tette fel kérdéseit Nagy László, a BBK főszerkesztője.

Szappanopera 1. rész: Nógrád Megye Közgyűlésének új testülete 2014. október 22-i ülésén hivatalának Balassagyarmatra átköltözéséről dönt.

Szappanopera 2. rész: A Salgótarjáni Képviselő-testület 2014. október 29-i ülésén tiltakozik a közgyűlés átköltözése ellen, Dóra Ottó (MSZP) polgármester jelzi, mindent bevet, ha véletlenül mégis eszébe jutna valakinek, hogy a megyeszékhely áthelyezésében további lépéseket szeretne tenni, mert a testület egésze, a mögötte felsorakozott politikai és civil erők mindent meg fognak tenni ennek az esetleges kezdeményezésnek a megakadályozására…

Szappanopera 3. rész: A Balassagyarmati Képviselő-testület 2014. október 30-i ülésen megszavazza, hogy a Vármegyeháza épületében területet biztosít a megyei hivatalnak, ehhez anyagi forrásokat is rendel saját keretéből.

Szappanopera 4. rész: A Magyar Országgyűlés 2014. november 10-i ülésének napirendjén, a 2014. évi törvény egyes önkormányzatokat érintő törvények módosításáról című T/1919 számú előterjesztésben ez szerepel: A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 27. §-a a következő bekezdéssel egészül ki: (1) a) A megyei önkormányzat székhelyét a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletében a megyeszékhely település területén határozza meg. Az előterjesztést 2014. november 6-án sk. aláírásukkal hitelesítették Rogán Antal, Németh Szilárd, Papcsák Ferenc, Dunai Mónika, Simicskó István, Fónagy János és Kucsák László kormánypárti képviselők. A hivatkozott 2011. évi törvényben valóban nem volt rendelkezés arról, hol lehet a közgyűlés székhelye.

Szappanopera 5. rész, a folyt. köv. előzetese:
Don Pedro: Ameddig én a ranchon voltam, ti a tudtom nélkül garázdálkodtatok.
José Alvaro és társai: Uram, mi nem tettünk semmi rosszat, de felháborító, hogy Arancuz népe mit merészelt cselekedni! Egyébként is, Don Salgado mondta, hogy csapjunk a fejükre.
Don Salgado: De nem így, ti ügyetlenek, rám egyébként se hivatkozzatok!
Don Pedro: Most hogy menjek ezek után Arancuzba?
José Alvaro és társai: Még szerencse, hogy vannak barátaink, itt van a megoldási javaslatuk.
Don Pedro: Ti barmok, fordítva tartjátok a papírt, ez éppen az ellenségeimnek segít.
José Alvaro és társai: Bocsánat, ez így tényleg nem lesz jó. Mit tegyünk most?
Don Pedro: Ti imádkozzatok bocsánatomért, hogy én mit teszek, ahhoz pedig semmi közötök.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Véget ért a szappanopera | ZETApress

Szóljon hozzá!