ZETApress

hírportál

Csáky beváltotta ígéretét

Nem volt üres fenyegetés Csáky András múlt hétfői ígérete. A politikus a párt után mára a frakcióból is kilépett, ezzel az MDF-tagság kilenc főre olvadt a Parlamentben. Három napjuk van a létszám pótlására, így holnap napirend előtt Herényi Károly még frakcióvezetőként beszélhet. A jövő héten erre már nem lesz lehetősége, mert mindannyian a függetlenek soraiban foglalnak majd helyet.

Napirend előtt mind az öt frakció képviselője szót kért. Lukács Tamás, a KDNP nevében A jognak asztalánál címmel a tegnapi nemzeti ünnep körüli visszásságokról beszélt. Többek között azt nehezményezte, hogy a lezárt területre civil biztonsági szolgálat végezte a beléptetést, akik még a cumisüveget is el akarták venni a kisbabát toló anyukától, aki inkább visszafordult.

Juhász Gábor rendészeti államtitkár válaszában csak általánosságokat mondott. Beszélt ugyan arról, hogy a közbeszerzési eljárásban győztes In-Kal Security és a Waltham végezte a biztosítást, de azt nem említette, hogy a kft-nél egykori és szabadnapos rendőrök dolgoznak, így a feladat nem újdonság a számukra.

Arról sem beszélt az államtitkár, hogy egy kisbabát mégsem kellene odavinni, ahol könnyen kitörhet a balhé! Emlékezzünk csak a 2006-os augusztus 20-ra, amikor egy csecsemőt a tűzoltóknak kellett kimenteni, hogy nem váljon a vihar áldozatává, mert szülei elvitték a késő esti tűzijátékra.

A rendezvényre semmilyen italt nem lehetett bevinni, s ez alól a csecsemőtej sem lehet kivétel. A biztonsági őrök egyébként sem kóstolgathatják, anélkül meg honnan is tudnák, mit rejt az üveg. A repülőtéren is különleges beléptetési szabályok vannak, ott sem reklamálhat az anya, s ha nem tetszik, akkor nem utazik. Persze aki megveszi a drága repülőjegyet, az nem akar lemaradni, a tegnapi ünnepre viszont bárki ingyen bemehetett. Akkor meg ne reklamáljon ha kinn maradt, mert nem veszített vele semmit!

A detektoros kapu és kézi fémkereső miatt az őrök nem nyúlnak a belépőkhöz, ezért a nők sem kérhetnek női motozót. A fémvázas babakocsiban bármit el lehetne dugni, mivel a kapu amúgy is beriaszt. Senki sem állítja, hogy a csecsemővel érkező hölgy közbiztonságra veszélyes tárgyat akart becsempészni, az őrök viszont nem mérlegelhettek. Nekik a szabályok szerint kellett eljárniuk. S különben is mi a garancia, hogy éppen nem most kóstolgatták őket?

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa elmondta a minap, hogy az állami ünnepeken ne civilek, hanem rendőrök végezzék a beléptetést. Eszébe sem jutott, hogy egy zárt üzemben, vagy más objektumban sem a rendőrök, hanem személy- és vagyonőrök vannak a bejáratnál, s végzik el a ruházat- és csomagellenőrzést. Miért ne lehetne egy kordonokkal körülzárt utcát is zárt objektumnak tekinteni, ahol civil biztonsági őrök dolgoznak? A repülőtéren is civilek ellenőrzik a gépre szállókat és csomagjaikat, mégsem tiltakozik senki ellenük. Se ünnepelni, se repülni nem kötelező, aki mégis megteszi, az vállalja a vele járó következményeket!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Gyurcsány megy, de marad is

Szóljon hozzá!