ZETApress

hírportál

Tiszteletadás az áldozatoknak

A kormány Budapest Fővárossal közösen arra kéri a budapestieket, hogy ma délben egyperces néma leállással fejezzék ki részvétüket és együttérzésüket a vasárnapi természeti katasztrófa áldozatai és sérültjei iránt. 12 órakor a fővárosi felszíni tömegközlekedés járművei egy percre megállnak, a Parlamentre és a Főpolgármesteri Hivatalra gyászlobogó kerül. A kormány arra kérte a két közmédium vezetőjét, hogy ma déli 12 óra előtt 1 perccel némán emlékezzenek az áldozatokra és a 12 órás harangszó az ő emlékükre szóljon.

Gyurcsány Ferenc Bulgáriába látogat

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma hivatalos látogatásra utazott Bulgáriába. Meghívójával, Szergej Sztanisev bolgár kormányfővel folytatott megbeszélése mellett a miniszterelnök Szófiában találkozik Georgi Parvanovval, a Bolgár Köztársaság elnökével, Georgi Pirinszkivel, a Nemzetgyűlés elnökével, valamint Szimeon Szakszkoburggotszki volt kormányfővel. Egynapos tartózkodása során Gyurcsány Ferenc megkoszorúzza Kossuth Lajos szófiai emléktábláját is.

A kormányfői találkozó időszerűségét mindenekelőtt Bulgária küszöbönálló ? várhatóan 2007. január 1-jei ? uniós csatlakozása adja. Az ország európai integrációját Magyarország kezdettől cselekvően támogatja, tapasztalatainak átadásával a csatlakozást közvetlenül megelőző időszakban és azt követően is kész segíteni azt. A délkelet-európai térségben stabilizáló szerepet betöltő Bulgária EU-taggá válása további impulzusokat adhat a kétoldalú politikai-gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Csáky beváltotta ígéretét

Szóljon hozzá!