ZETApress

hírportál

Parlamentbe a Déli Áramlattal!

Rendkívüli parlamenti ülést szorgalmazott a Fidesz. Szerették volna, hogy a holnapi, moszkvai aláírás előtt vitatkozhassanak egy jót a Déli Áramlatról. Mint köztudott, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn egyezett meg az orosz miniszterelnök-helyettessel arról, hogy hazánk az Unióban preferált Nabucco gázvezetékkel egyidejűleg az orosz vezetéket is megépíti.

A Fidesz a mára kért ülésnapon bizonyára nem a parlamenti felhatalmazást adta volna meg a kormányfőnek a holnapi aláíráshoz. Mivel nem ők kormányoznak, így nem is kell viselniük a kormányzati felelősséget. Inkább kórusban ellenezték volna a tervet, hogy ne legyünk gazdásági függésben Moszkvával.

A meg nem valósult ülés több gondolatot is felvet. Az őszödi beszéd kiszivárogtatása óta az ellenszék rendre kivonul a kormányfői beszéd idején az ülésteremből. Ha most is ezt tette volna, ha most sem hallgatta volna meg a miniszterelnöki mondatokat a Déli Áramlat jelentőségéről, az egész ülésnap értelmetlenné vált volna. Ha valóban kíváncsiak az új project lényegére, benn kellett volna maradniuk a beszéd idején. Akkor végre a kormányfő sem fél háznak, üres ellenzéki padsoroknak beszélt volna. Kár, hogy erre nem gondolt a kormányoldal, amikor a rendkívüli ülés mai összehívásának gondolatát elvetette!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Brüsszeli tárgyalás a Nabuccóról

Szóljon hozzá!