ZETApress

hírportál

Új, szórakoztató gasztronómiai magazin az m1-en

Zsidek László, a gasztronómia elkötelezett képviselője ? az MTV-ben most induló új műsorában ? tapasztalt idegenvezetőként kalauzolja el nézőit a gasztronómia illatos és színes világában. Az Ízvadász című szórakoztató gasztronómiai magazin az m1-en február 3-tól minden szombaton kora délután látható. Izgalmas, lebilincselő műsor, mely felfedi a gasztronómia titkait. Bővebbet honlapjukon olvashatunk.

A gasztronómiai magazin hiánypótló szerepet tölt be a magyar televíziózás jelenlegi kínáltában. Nem egyszerű főzős műsorról van ugyanis szó, hanem egy olyan szórakoztató gasztronómiai magazinról, ami számtalan témát ölel fel, amibe éppúgy belefér az élelmiszer biztonság, mint egy élelmiszer gyár bemutatója, vagy éppen egy ínycsiklandó kalandozás az egészséges táplálkozás világában.

Európai irányelv Európa lakosságának egészségre nevelése, az egészséges táplálkozás, illetve a testmozgás népszerűsítése által. Mindemellett nagy hagyománya van a régiók gasztronómiai kultúrájának bemutatásának is. Ez a műsor ezt a két fő irányvonalat célozza meg egy valódi, hites gasztronómiai szakértő, Zsidek László Ízvadász segítségével.

A műsor számos izgalmas gasztronómiai témát mutat be nézőinek: hogyan lehet gyorsan, de ízletesen elkészíteni egy különleges étel, megismerhetjük a különbségeket és a hasonlóságokat az osztrák, az erdélyi, az olasz rántott hús között, vagy a magyar régiók töltött káposztái között.

A műsor a gasztronómia szemszögéből bemutat olyan egyszerű fogásokat, nyersanyagokat, amik által ételeink egészségesebbek, könnyebbek lehetnek. Mindezt úgy, hogy az ételek élvezeti értéke megmaradjon, az eredeti ízeket változatlanul élvezzük. Közösen rácsodálkozhatunk egy külföldi szemével a magyar konyhára, de együtt süthetünk-főzhetünk hírességeinkkel is.

Milyen érdekes lehet visszapörgetni az időkereket, és bepillantani az évszázadokkal ezelőtti konyhákba: mit ettek, hogyan készítették ételeiket eleink az Etelközben, honfoglaláskor, Mátyás idejében, a századelőn, a háborúk alatt, vagy akár a háború utáni időszakban.

A gasztronómia tele van izgalmas titkokkal: mitől dobos a Dobos torta, vagy kitől Újházy a tyúkhúsleves? Mitől kel meg a kenyér? Mitől aludt meg a tej és ma már miért nem? Miért lett a paprika a legfőbb fűszerünk, miközben dél-Amerikai fűszer? Miért van Magyarországon főzelék, vagy gyümölcsleves, és sehol másutt a világban? A műsor ilyen kérdésekre is keresi a választ.

A műsorvezető: Zsidek László, a Food Express elnöke, gasztronómiai szakértő. 1953-ban született Budapesten, 1970-ben végzett szakácsként, majd tanulmányait tovább folytatta a vendéglátás területén. Később üzemvezető a Gastrofólnál, több sikeres vállalkozás tulajdonosa (Fortuna Disco, Rózsadomb Vendéglő, Építész pince étterem, Dixie Csirke, ELTE Kollégiumi Étterem).

1994-ben családjával megalapítja Magyarország első ebéd házhoz szállító cégét, a Food Expresst. Azóta a piacvezető vállalatcsoport elnöke. Szakmai tagság: Chaine de Rotisseurs Gasztronómiai Világszervezet – chapter, Magyar Vendéglátók Szövetsége. Jeleneg a Magyar Szabadidősport Elnöke, valamint a TÉT Platform elnökségi tagja. További érdekességek itt olvashatók.

Szóljon hozzá!