ZETApress

hírportál

WebEye-díj a logisztikában

WebEyePéldamutató iparági szereplőket díjazott a WebEye. Hagyományteremtő céllal díjazta a logisztikai iparág példamutató gyakorlatait a hazai telematikai szektor vezető szereplője, a WebEye Magyarország Kft. ? tudatta Pribék Márton projektmenedzser, Communication Laboratory.

A magyar tulajdonú cégcsoport három kategóriában kereste azokat a legelőremutatóbb megoldásokat hasznosító szállítmányozó cégeket, akik tevékenysége példaértékű a piacon. A logisztikai ágazat legtöbb szereplője, legyen szó akár a legkisebbekről vagy a legnagyobbakról, mára felvértezte magát a telematikai megoldások nyújtotta lehetőségekkel. A járműkövetés, az üzemanyag- és útvonal-optimalizálás, a különböző menettulajdonságok monitorozása és az így kapott adatok felhasználása szinte iparági alapkövetelménnyé vált.

? Úgy látjuk, a hazai teherfuvarozás megérett rá, hogy megtegye a következő lépést. Jelenleg nemzetközileg több mint 62 ezer aktív végpontot kezelünk, melyből közel harmincezer aktív végpont hazánkban üzemel. Az iparági rálátásunkat felhasználva szeretnénk minden piaci szereplő számára követhető példákat bemutatni, ez által még magasabb minőségi sztenderdeket bevezetni a hazai áruszállításban ? mesélte a kezdeményezés célját Gáll Levente, a WebEye Magyarország ügyvezetője.

A nyertesek három kategóriában kerültek kiválasztásra. Keresték a legtöbb különböző telematikai szolgáltatást használó fuvarozót, azt a vállalkozást aki az elmúlt egy évben a legtöbb új járművet szerelte fel telematikai megoldásokkal, és azt céget aki a legrégebb óta használ telematikával kapcsolatos szolgáltatásokat. A három kategória alapján a leginnovatívabb fuvarozó a Maltacourt Supply Chain, a legdinamikusabban fejlődő Webeye-partner a Szemerey-Plus, és a telematika iránt legelkötelezettebb piaci szereplő a Karzol-Trans lett.

A Maltacourt Supply Chain Zrt és korábbi jogi elődeinek egészen speciális telematikai igényeknek kell megfeleniük megbízóik, az FMCG kis- és nagykereskedelem, a gyógyszeripar, vagy a vegyipar piacvezető szereplői révén. A Maltacourt Supply Chain munkatársai jelenleg is igyekeznek kihasználni a technológia nyújtotta lehetőségeket a tachográfadatok letöltésével és online figyelésével, a vezetési stílus monitorozásával, a segédhajtás-, raktérnyitás és üzemanyag-figyeléssel, rádiós pótkocsikövetéssel, vagy akár hűtős járművek esetében hőmérséklet méréssel.

Az egyik legmodernebb eszközparkkal rendelkező Szemerey-Plus bővülési üteme kiemelkedő a magyar piacon. A WebEye-jal közös együttműködésük 2015-ben indult és az első három évben közel 160 végpontot szereltek fel innovatív követési és monitoring-megoldásokkal. A legújabb telematikai és vállalatirányítási szolgáltatások lehetővé teszik számukra az egyszerűbb fuvarszervezést, a pontos és gyors elszámolásokat a munkavállalókkal, a bevételek és költségek kezelését a megbízókkal/beszállítókkal, a futásteljesítmény és megtérülések monitorozását, üzemanyagfelhasználási-, karbantartási költségek ellenőrzését és mindezek által segítséget nyújtanak nekik a bevételek és a költséghatékonyság növelésében.

A telematika iránt legelkötelezettebb vállalkozás, a Karzol-Trans esetében közel kétszáz hasznosított telematikai eszközt említhetünk, amelyekkel, a bővülésükkel párhuzamosan, az elmúlt több mint tizenkét évben fokozatosan szerelték fel a járműparkjukat. Jelenleg ők azok, akik legrégebb óta vesznek igénybe valamilyen telematikai szolgáltatást a szolgáltató partnerei közül.

A WebEye különdíjban részesítette továbbá a Waberer?s-Szemerey Logisztikát, aki üzleti volumene és a WebEye-jal kialakított egyedi stratégiai partnersége lévén nem csak a szolgáltató ügyfelei között tölt be különlegesen fontos szerepet, de egyben a teljes magyarországi fuvarozásban is az egyik legjelentősebb, iránymutató iparági szereplő.

A WebEye nem titkolt célja, hogy a kiemelkedő gyakorlatok elismerése mellett a díjazottakon keresztül mutassa be a legújabb telematikai innovációkat. A díjazottak demonstrálják, hogy a náluk napi szinten alkalmazott technológiai újítások mindenki számára könnyen elérhetőek és hasznosíthatóak, nem utolsó sorban pedig hozzájárulnak a vállalkozások sikerességének növeléséhez.

A WebEye Telematics Groupról

A WebEye Telematics Group a nemzetközi telematikai piac meghatározó szereplője. A vállalat magyarországi kereskedelmi és fejlesztőközpontja mellett 14 országban biztosítja megoldásait helyi támogatáson keresztül, így Európában a legnagyobb lefedettség telematikai szolgáltatóként van jelen. Jelenleg több mint 60 ezer aktív végpontot üzemeltet, 2017-ben 4,4 milliárd forintos konszolidált árbevételt realizált. Vezető szolgáltatása a GPS/GPRS technológiára épülő WebEye megoldás, amely segítségével a fuvarozó, szállítmányozó és logisztikai vállalatok hatékonyabban szervezhetik munkafolyamataikat, valamint gazdaságosabban használhatják fel erőforrásaikat.

A WebEye Magyarországról

A magyar tulajdonú WebEye az európai telematikai piac meghatározó szereplője. A vállalat kereskedelmi és fejlesztőközpontja Fóton, további irodái Budapesten és Szegeden találhatóak meg. A WebEye Európa 14 országában van jelen, így a kontinens legnagyobb lefedettségű telematikai szolgáltatója. Magyarországon több mint 300 főt foglalkoztat a cég, hazai éves árbevétele pedig 2017-ben 2,2 milliárd forint volt. Vezető szolgáltatása a GPS/GPRS technológiára épülő WebEye megoldás, amely segítségével a fuvarozó, szállítmányozó és logisztikai vállalatok hatékonyabban szervezhetik munkafolyamataikat, valamint gazdaságosabban használhatják fel erőforrásaikat.

Szóljon hozzá!