ZETApress

hírportál

Magyar bank nemzetközi sikere

A EUROWEEK tőkepiaci szaklap a nemzetközi kötvénypiac szereplőinek szavazatai alapján a tavalyi év legjobb ügyletének (?Deal of the Year?) minősítette a Magyar Fejlesztési Bank 2006. március 24-én piacra bocsátott ötszázmillió EUR összegű nemzetközi kötvénykibocsátását. Az ügylet főszervezői a Dresdner Kleinwort és az HSBC nemzetközi pénzintézetek voltak. A rangos nemzetközi szakmai elismerést 18 kibocsátás közül nyerte el az MFB ügylete, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A nagytekintélyű EUROWEEK tőkepiaci szakmai hetilap felkérésére a nemzetközi kötvénypiac vezető szereplői különféle kategóriákban minden évben megválasztják az adott év legjobb ügyleteit. 2006-ban az MFB Rt. által kibocsátott ötszázmillió EUR összegű, 2011. március 24-én lejáró, 3,75 százalékos fix kamatozású kötvénykibocsátást minősítették a ?Sub-sovereign and Municipal? kategóriában a legjobbnak. Az ügylet megkapta a ?Deal of the Year 2006? kitüntető címet. A kötvény főszervezői a Dresdner Kleinwort és a HSBC nemzetközi pénzintézetek voltak.

A szavazás hagyományai szerint a EUROWEEK javaslatokat kér a vezető befektetési bankoktól az egyes kategóriákban az év legjobb ügylete címre méltónak tartott kötvénykibocsátásokra. A beérkezett jelölések alapján rövidített listát állítanak össze, amelyet azután szavazásra bocsátanak. A ?Sub-sovereign and Municipal? kategóriában, amelyben az MFB Rt. ügylete is szerepelt, a rövidített lista 18 kibocsátást tartalmazott. A mintegy 50 nemzetközi kötvénypiaci résztvevő szavazatai alapján az MFB Rt. kötvénykibocsátása kapta kategóriájában a ?2006. év legjobb kibocsátása? elismerést.

A díj odaítélésével a nemzetközi piaci szereplők a Magyar Fejlesztési Bank prudens és transzparens működését ismerték el. ? jelentette ki Erős János, a Bank vezérigazgatója. ? 2002-ben az egyik legfontosabb célunk az volt, hogy a nemzetközi és a hazai üzleti bizalmat visszaszerezzük, és erősítsük. Sok látható eredménye van ma már ennek. Ez a díj is jelzi: sikerült ismét elérnünk, hogy a hitelezők első osztályú adósként kezeljenek bennünket,- fejezte be gondolatait.

A rangos szakmai elismerésben részesült 2006-os tranzakció volt az MFB első nyilvános, referenciaként szolgáló nemzetközi kötvénykibocsátása. A nagy befektetői érdeklődést tanúsító túljegyzést követően a kötvényt több mint 30 befektető jegyezte le, zömében bankok, kisebb részben biztosítók, befektetési alapok és állami tulajdonú intézmények.

Szóljon hozzá!