ZETApress

hírportál

Siemens Press Award 2018

SiemensA Siemens 12 országban keresi a legjobb újságírói publikációkat. Keressük A városok, az ipar és az energia digitális jövője témában megjelent legjobb médiamegjelenéseket. A pályázatokat Közép- és Délkelet-Európa tizenegy országából és Izraelből várjuk. Határidő: 2018. augusztus 15-e.

Az elmúlt évek sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát a közép- és kelet-európai térségben. Ebben az évben a Siemens A városok, az ipar és az energia digitális jövője témában keresi a médiában közzétett legjobb publikációkat. A díjra Közép- és Délkelet-Európa tizenegy országából és Izraelből pályázhatnak az újságírók: Magyarország mellett Szlovákia, Románia, Bulgária, Ukrajna, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Szerbia, Ausztria és Izrael vesz részt a versenyben ? tudatták sajtósaik.

A pályázat alapelve a modern társadalom fontos témáiról tudósító újságírók munkájának elismerése és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere támogatása a teljes közép-kelet-európai régióban. A pályázatra bárki nevezhet, aki A városok, az ipar és az energia digitális jövője témában a média valamelyik csatornáján publikált és közzétett munkáját 2018. augusztus 15-ig benyújtja. A pályázaton a 2017. szeptember elseje és 2018. augusztus 15-e közötti időszakban közzétett, a nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, valamint az elektronikus médiában, tévében és rádióban sugárzott anyagok vehetnek részt. A benyújtott pályaművekre vonatkozó elvárás, hogy hazai vagy nemzetközi vonatkozásban tárgyalják A városok, az ipar és az energia digitális jövője témáját, és a közzététel formátumának megfelelő módon adják át az információkat.

? Társadalmunk és annak ipari bázisa egyre nagyobb mértékben digitalizálódik. A városok, az ipar és az energia digitális jövője témakör felöleli például a hálózatba kapcsolt tömegközlekedési rendszereket, a hagyományos és megújuló energiaforrásokat, de az okos épületeket is. Ezek mindegyikének közös jellemzője, hogy részét képezik egy hatalmas hálózatnak, amit a jelenleg tapasztalt digitalizációs trend tesz lehetővé. Vezető nélküli metrószerelvények, amelyek képesek felismerni alkotóelemeik fokozatos elhasználódását és még a hibák kialakulása előtt megrendelni a cserealkatrészeket; teljes mértékben energiahatékony lakások; vagy okos hálózatok, amelyek felhasználói adatokra támaszkodva biztosítanak környezetbarát (zöld) energiát ? ezek a példák mind azt szemléltetik, milyen lehet majd a városok, az ipar és az energetika digitális jövője. Élenjáró technológiai vállalatként a Siemens aktív tevékenységet folytat a digitalizáció, az automatizálás és a villamosítás területén. Fontos számunkra, hogy a médiában megjelent, alapos kutatómunkát kívánó, kiváló stílusú és társadalmi felelősséget tükröző cikkek reflektorfénybe kerüljenek és jutalomban részesüljenek. A városok, az ipar és az energetika lehetséges digitális jövőjére vonatkozó elképzelések felelősségteljes, és érthető módon történő kommunikálása pedig hasznos az egész társadalom számára, és megérdemli az elismerést ? indokolta a pályázat kiírását Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriáért és a Közép- és Kelet-európai Régióért felelős kommunikációs vezetője.

A benyújtott pályázatokat minden résztvevő országban szakértő zsűri értékeli, melynek tagjai között szerepel egy egyetemi szakember, egy elismert újságíró és a Siemens egy képviselője. Az egyes országok nyertes pályázatai jutnak a verseny döntőjébe, melyre 2018. szeptember 25-én, a Bécsben található Siemens City-ben kerül sor. Itt egy gálaest keretében jutalmazzák a közép- és kelet-európai régió három legjobb újságírói pályamunkáját. A három győztes mindegyike egy-egy 1000 eurós díjat is kap.

A verseny Bécsben tartott döntője során az összes résztvevő ország díjnyertes versenyzőjének lehetősége lesz rá, hogy meglátogassa a Seestadt Aspern-t, ahol különböző okos és digitalizált Siemens alkalmazásokat kutatnak, tesztelnek és valósítanak meg. Az érdeklődő újságírók a Siemens Press Award 2018-ra A városok, az ipar és az energia digitális jövője témában készített pályamunkájukat a weboldalon adhatják le, ahol további információkat is nyerhetnek. Beadásának határideje 2018. augusztus 15-e.

Siemens ? 130 éve Magyarországon

A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár 170 éve. Napjainkban a cég a digitalizáció, az automatizálás és a villamosítás területére fókuszál. A 2017. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a Siemens 83 milliárd euró árbevételt, valamint 6,2 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, és mintegy 372 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte. Magyarországon a Siemens 130 évvel ezelőtt, az első budapesti villamosvonal megépítésekor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában.

A hazai Siemens-csoport az energiatermelés, -feldolgozás és -továbbítás, az ipari automatizálás, az épülettechnológia, a közlekedés és infrastruktúra, az egészségügy, valamint a szoftverfejlesztés területén tölt be meghatározó szerepet. A Siemens Zrt. mellett a Siemens Healthineers, a Siemens Gamesa Renewable Energy, az evosoft Hungary, a Mentor Graphics, valamint a Valeo Siemens is a csoport tagja, amely Magyarországon több, mint 3500 munkatársat foglalkoztat.

Szóljon hozzá!