ZETApress

hírportál

Sörgyár-fejlesztés Sopronban

Sopron lehet a hazai sörgyártás regionális fellegvára. Közel kétmilliárd forintot költ Sopronban kapacitásfejlesztésre a HEINEKEN Hungária. A vállalat történetének legnagyobb beruházásával a Soproni Sörgyár 30 százalékkal bővítheti gyártási volumenét az elkövetkező két évben.

Korszerű gyártósor, erjesztőtankok, új készáruraktár és kiszolgáló helyiségek, logisztikai fejlesztések ? ezek valósulnak meg abból a 6 millió euróból, tehát csaknem kétmilliárd forintból, amelyet a HEINEKEN Hungária az elkövetkező két évben költ el kapacitásbővítő beruházásokra Sopronban. A vállalat eddigi legnagyobb hazai fejlesztésével a Soproni Sörgyár tovább erősíti pozícióját a HEINEKEN csoporton belül. Ráadásul a 30%-kal nagyobb gyártási volumennel könnyebben kielégíthető a Soproni IPA Óvatos Duhaj iránti növekvő keresletet is ? tudatták sajtósaik.

? A HEINEKEN hosszú távú elköteleződését mutató beruházással a 123 éves Soproni Sörgyár a hazai sörgyártás regionális fellegvára lehet. Részben azzal, hogy termékei gyártása során előnyben részesíti a jó minőségű hazai alapanyagokat és a hazai beszállítókat. Részben pedig azzal, hogy a hazai innovációra építve már nem csupán követi a fogyasztói trendeket, hanem a hazai nagyüzemi sörgyártás trendformáló műhelyévé válik ? közölte José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója.

? Eddig is büszkeséggel töltött el, hogy nálunk készül Magyarország egyik legkedveltebb söre, a Soproni. Az pedig külön öröm, hogy tovább erősödik a város szerepe az ország sörgyártásában. A most bejelentett fejlesztések egyfelől azért fontosak, mert a biztonságos megélhetés mellé további perspektívát kínálnak a sörgyár dolgozóinak, valamint új munkahelyeket is jelentenek. Ráadásul a gyártáskapacitás fejlesztésével éves szinten közel százmillió forinttal több helyi iparűzési adót fizet majd a HEINEKEN Hungária, így a város többletforráshoz juthat fejlesztési tervei megvalósításához ? mondta el Barcza Attila, a Soproni Önkormányzat fejlesztési tanácsnoka, aki részt vett a futó és tervezett beruházásokat bemutató gyárlátogatáson.

A HEINEKEN Hungária

A HEINEKEN Hungária 1990 óta van jelen Magyarországon, 2008 és 2013 között ? az ekkoriban bekövetkezett fogyasztáscsökkenés ellenére ? mintegy 21 milliárd forintot fektetett be beruházásokba. A mostani beruházással több új munkahely is létrejön Sopronban, a vállalat Magyarországon összesen 490 embert foglalkoztat közvetlenül, miközben beszállítóin keresztül ? amelyeknek 85%-a hazai vállalkozás ? további százaknak ad munkát. A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. százhúsz éves sörfőzési tapasztalata, valamint nemzetközileg elismert márkái révén a magyar piac meghatározó szereplője, a nemzetközi HEINEKEN csoport magyar leányvállalataként tevékenykedik Magyarországon. A HEINEKEN Hungária portfóliójába tartozik többek között hazánk legkedveltebb söre, a Soproni és a Heineken, amely a világ legnemzetközibb söre, ugyanis közel 200 országban árusítják, továbbá olyan közkedvelt termékek, mint a Gösser és a Strongbow.

Szóljon hozzá!