ZETApress

hírportál

Etikás üzletek

Üzleti Etikai Díj2017-ben is tíz vállalat kapta meg az elismerést: 18. alkalommal adták át az Üzleti Etikai Díjakat. Immár 82 cég viselheti az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon. Az alapítók tizennyolcadik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis- közép és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális vállalatoknak.

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 18. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben tisztességesen, felelősen működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen újabb 10 magyarországi bejegyzésű céggel bővült a kör. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub Alapítvány elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Az alapítás óta eltelt 18 évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami azt is jelzi, hogy a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében. Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 42 cég adott be értékelhető pályázatot. Az eddigi díjazott cégek vezetőiből álló zsűritag közül 27-en adták le pontszámaikat.

Idén a zsűri 3 kisvállalatnak, 4 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 1 multinacionális vállalatnak adja át az elismerést. Az Üzleti Etikai Díj idei nyertesei, Kisvállalat kategória: Digitáltechnika Kft. Hunyadi Kft. Unisignal Kft. Középvállalat kategória: Young Kft. Sárvári Gyógyfürdő Kft. Macher Zrt. Gelbert Eco Print Kft. Nagyvállalat kategória: Merkbau Kft. Tisza Automotive Kft. Multinacionális vállalat kategória: FAG Magyarország Ipari Kft. Az Üzleti Etikai Díjat minden évben a Piac & Profit szervezi ? tudatta Demcsák Mária díjalapító.

Szóljon hozzá!