ZETApress

hírportál

Új tanműhely Budapesten

ContinentalÜnnepélyes keretek között adta át új elektronikai technikus tanműhelyét a Continental Automotive Hungary Kft. ma Budapesten. A technológiai cég a gyorsan fejlődő és speciális technológia oktatásában vállal aktív szerepet az új műhelyre támaszkodva ? tudatta Kommunikációs Főosztályuk.

? Magyarország érdeke, hogy elhivatott és az újra nyitott fiatalok álljanak munkába, akik a megszerzett tudást itthon kamatoztatják. Ezért nagyra értékeljük, hogy a Continental Automotive Hungary Kft. jelentős szerepet vállalt a duális képzési rendszer magyarországi működésében ? mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tanműhely ünnepélyes átadóján. A magyar állam a Continental tanműhelyének létrehozásához több mint százmillió forint támogatást biztosít.

? A szakemberhiány és a világ autóipari fejlődése által diktált, folyamatosan átalakuló munkakörök egyaránt sürgették egy ilyen modern tanműhely létrehozását a cégünknél ? hangsúlyozta dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. ? A szakképzett, piacképes tudással rendelkező munkaerő képzése ugyanúgy az állam, mint a vállalatok érdeke, ezért örömmel fogadtuk Varga Mihály miniszter úr támogatását ? mondta a cégvezető.

A középpontban a dolgozók és a tanulók igényei

A cég számára kiemelten fontos, hogy ne csak vezetői és mérnöki, hanem technikusi szinten is a legjobb, legképzettebb munkaerővel dolgozzon együtt. Az 50 fős tanműhely működésénél fő szempont, hogy a résztvevők hasznos tudást szerezzenek meg már a technikusi képzés ideje alatt. A középiskolásokat, illetve a képzésen részt vevő dolgozókat tanulmányi eredményeik függvényében ösztöndíjjal támogatja majd a Continental, a kialakított tanrend pedig a középiskolai nappali képzés, illetve a több-műszakos munkarend szempontjait is figyelembe veszi majd.

? A Continental-csoport számára nem újdonság a középiskolákkal való együttműködés. A veszprémi Ipari Szakközépiskola gépész szakmacsoportos technikus tanulói számára már több éve zajlik elméleti és gyakorlati pneumatikus oktatás a Continental támogatásával, de kiváló és intenzív középiskolai kapcsolatokkal bír a szegedi, a váci, a makói és a nyíregyházi telephely is ? mutatott rá Markus Strothjohann, a Continental magyarországi HR vezetője. Annak érdekében, hogy a pályakezdők megfelelő felkészültség és multinacionális környezetben szerzett tapasztalat birtokában kezdhessék meg a munkát, a Continental csoport minden hazai gyára saját gyakornoki programot alakított ki, amelyhez a felsőoktatásban tanuló hallgatók csatlakozhatnak.

A Continental AG

A Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2016-ban elérte a 40,5 milliárd eurót. Jelenleg a cégcsoport több mint 230 ezer alkalmazottat foglalkoztat 56 országban.

A Continental Magyarországon

A Continental a világ egyik vezető autóipari beszállítója, Magyarországon hat gyárral egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával. A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

Szóljon hozzá!