ZETApress

hírportál

Futó szalagátvágás

Demszky Gábor főpolgármester, Csécsi Béla VIII. kerületi polgármester és Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke vágta át a nemzeti színű szalagot az ideiglenes Corvin sétány sajtóbejárásán. Igaz a nyitóbeszédre kicsit várni kellett, mert csak a zúgó-búgó erősítő berendezés kigerjedése után kezdhette el mondani mondanivalóját Mon Dani moderátor. Az üdvözlő beszédek után Futó Gábor, a Futureal vezérigazgató ismertette a projectet. Több futó már nem volt, így kényelmesen végigsétálhattunk a tablók között.

A Corvin sétány a József körúttól a Szigony utcáig hétszáz méter hosszan húzódik az Üllői úttal párhuzamos területen. Harminchat méteres szélességével másfélszerese lesz az Andrássy úténak. A területen korábban lepusztult, vécé és fürdőszoba nélküli lakások álltak, s ezeket bontották le most az új városközpont kialakítása miatt. Az építkezés egyidőben három helyszínen indul. Szeptemberben ez első 180 lakásos társasház, a Premier Ház építése kezdődik a Nagytemplom utcánál, melyet még az idén egy újabb lakótelep építése követ. Jövőre a Corvin mozitól a Futó utcáig tartó 200 méteres szakaszon is megindul az építkezés. Összesen mintegy háromezer lakás készül el fiatal adófizető családok részére, mely a főváros tízezer tervezett lakásából jelentős mennyiség.

Az új városközpontban nem csak lakni, de művelődni, sportolni és szórakozni is lehet. A Szigony utcánál alakul meg a Corvin Tudásközpont a Semmelweis Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet együttműködésével. Living Lab együttműködést írt alá a BMGE, a CEU, a Magyar Telekom Nyrt, a Nokia Hungary Kft. és a Futureal Holding Zrt. egy informatikai és telekommunikációs élő laboratórium létrehozásáról, melyet az Európai Unió is támogat.

Szórakozni a sétány területén a West Balkánba mehetünk, mely három éve költözött át Józsefvárosba a Kopaszi-gátról, ahol ugyancsak három évig szórakoztatták a kultúrálódni vágyókat. Néhány héten belül megadják az engedélyt a Fővárosi Szabadidő Központ megépítéséhez is. A sport és kultúrális intézményben uszoda is várja a felfrissülni vágyókat.

A Pál utcai fiúk kerületében a Molnár Ferenc regényre is emlékeztetni akarnak a project tervezői. Rövidesen felállítják a Práter utcai iskola előtt Szanyi Péter Einstand című szoborcsoportját. A térplasztika azt a pillanatot ábrázolja, amikor a Pásztor testvérek épp el akarják rabolni Nemecsekék üveggolyóit. A tervek szerint megépül a híres grund is a farakásokkal, s lesz a területen emlékmúzeum is. A városmegújításból a Rév8 Zrt. is kiveszi részét. Aki a részletekre is kíváncsi, honlapjukon elolvashatja.

Szóljon hozzá!