ZETApress

hírportál

Fordot a Deltától!

A Ford Trucks a Delta-Truckkal társul: a Ford Trucks a Delta-Truckot választotta járművei magyarországi importőrének. Az együttműködés értelmében a Delta-Truck értékesítési, eladás utáni és alkatrész megoldásokat kínál Magyarországon – tudtuk meg délelőtt a Four Seasons Gresham Palace Budapestben.

A Delta-Truckot, a gépjármű ágazat egyik vezető vállalatát választották a Ford Trucks termékkínálata kizárólagos magyarországi importőrének és forgalmazójának. A vállalat értékesítési és eladás utáni szolgáltatásokat, valamint alkatrészeket kínál majd a Ford Trucks ügyfeleinek Szigetszentmiklóson és Budapesten. A sajtótájékoztató résztvevői: Stefkó Péter, a Delta-Truck Kft. ügyvezető igazgatója; Gőgh Ferenc, a Delta-Truck Kft. cégvezetője és kereskedelmi igazgatója; Emrah Duman, a Ford Trucks nemzetközi értékesítési igazgatója és Bari§ Akyalgn, a Ford Trucks regionális értékesítési igazgatója voltak. Helyi fotóink Lantai József felvételei.

Az új tevékenység a már meglévő tevékenységekre (használt-jármű kereskedés és értékesítést követő szolgáltatások) épül. A vállalat anyagi bázisát – szakemberek, rendszerek, ügyfél adatbázis, kipróbált vezetőgárda és egy működő vállalkozás – átviszik az új Ford Trucks kiskereskedelmi vállalkozásba. A Ford Trucks járművek forgalmazása a felső vezetés stratégiájának központi elemét képezi, ezért a jövőben is közvetlen részt vállalnak ebben a tevékenységben. A tevékenységeket a Delta-Truck szigetszentmiklósi központjából irányítják, amely méretét tekintve Dél-Kelet-Európa egyik legjelentősebb teherautó értékesítő és eladás utáni szolgáltatásokat nyújtó központja (a központ teljes területe: húszezer m2, az irodák területe: hatszáz m2, a műhelyek területe: ezer m2, a raktárak területe: kétszáz m2), ahonnan a közepes méretű és nagy flották tulajdonosait szolgálják ki a rendkívül speciális szállítási igényekkel rendelkező építőipari ágazatot, helyi disztribútorokat és közintézményeket (elsősorban az önkormányzatokat). A vállalat jelenleg Szigetszentmiklóson és Budapesten működtet értékesítési és értékesítés utáni szolgáltatásokat nyújtó hálózatot.

A Ford Trucks háromféle modellsorozatot kínál: közúti, építőipari és vontató járműveket. A járműkínálat legfőbb jellemzői az alacsony üzemanyag fogyasztás, az eltérő követelményeknek megfelelő különféle felépítmények sokfélesége, a könnyű használhatóság és a versenyképes árak. A Nemzetközi év teherautója 2016 (International Truck of the Year 2016) eseményen a Ford Trucks vadonatúj építőipari szériája végzett a harmadik helyen. A vállalat rendkívül versenyképes termékkínálatával jelenleg olyan járműveket vezet be a piacra, amelyek teljesítik az Euro 6 kibocsátási normát. 750 mérnök négyévi munkája, 150 millió eurós fejlesztési befektetés, több mint 2 millió km tesztvezetés 3 kontinens 8 különböző régiójában a világ legkeményebb körülményei között – mindezek a tényezők együttesen járultak hozzá a vadonatúj nehéz tehergépkocsi sorozat létrejöttéhez, amelyet a cég saját gyártású Ecotorq? motorjaival szerelnek. A teljesítmény, hatékonyság és technológiai jellemzők tekintetében kiemelkedő, új E6 Ecotorq? motorokkal szerelt új Ford Trucks szériák célja, hogy meghódítsák az utakat a márka új szlogenjével: Megosztjuk a terhet!

E6 Ecotorq motor, a teljesítmény forrása, technológia és hatékonyság a Ford Trucks modellekben: jobb üzemanyag-takarékosság; nagyobb teljesítmény akár 480 lóerővel. Az új Ford Trucks szériában 330 – 480 LE teljesítményű E6 kibocsátású motorok szerepelnek. A legújabb Ecotorq motorok a korábbi változatoknál jobb üzemanyag hatékonyságot kínálnak, és független testületek által végzett tesztek szerint a szegmens legversenyképesebb motorjai ? miközben minden körülmények között nő mind a nyomaték, mind a teljesítmény.

A teljesítmény mellett az új Ford Trucks modellek fékezőereje is javult, mivel a fékrendszerük hétszer erősebb, mint az előző generációé. A retarder opció és a motorfék 600 kW illetve 400 kW fékezőerőt biztosítanak, így a teljes fékezőteljesítmény 1000 kW. Az új generációs Ford teherautók ezeknek az új jellemzőknek köszönhetően megbízhatóbbak és nagyobb biztonságot nyújtanak. A motorspecifikációkon kívül további újdonság, hogy az új teherautók aerodinamikusabbak is lettek, tükrözve a Ford ‘kinetikus design’ filozófiáját: a szállítójármű szériában 22%-kal javult a kormányszög és egy tonnával nőtt a hasznos teher, köszönhetően a hátsó pneomatikus felfüggesztési rendszernek. Valamennyi járművet 100 mm-es, 500 MP-s alvázkerettel szállítják, ami tovább javítja a járművek tartósságát.

Az új Ford Trucks modellek vásárlói a vásárlást követően is folytathatják a takarékoskodást. A karbantartási költségek csökkentek, míg a szerviz időszakok hosszabbodtak, így rövidebb lett az ütemezett állásidő, így a Ford ügyfelei a logisztikai és építőipari ágazatban további versenyelőnyhöz jutnak. A vontató és építőipari járművekhez kínált, 120 ezer km-re meghosszabbított szerviz időszakoknak köszönhetően a logisztikai és építőipari ágazat ügyfelei a legnagyobb karbantartási versenyelőnnyel rendelkeznek.

A Ford Trucks

A Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért bizonyított múltbeli eredményei képezik a Ford Trucks globális termékstratégiájának gerincét. A Ford Trucks 55 éves gyártási tapasztalatát piac-specifikus termékfejlesztési szakértelmével ötvözve tervezte meg a járművek fő alkotórészeit, többek között a vadonatúj motorokat. A Ford Trucks jelenleg 25 országban működik Kelet- és Közép-Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Oroszországban és a FÁK államokban, és 3 kontinensen folytatja globális hálózata létrehozását. Célja, hogy hálózata kiépítését 2020-ra 50 országban befejezze. További információkat idekattintva talál a Ford Trucksról és a világban forgalmazott termékeiről.

A Delta-Truck

A DELTA-TRUCK csaknem 26 éve tevékenykedik a gépjármű ágazatban. A cég Magyarország egyik legnagyobb haszongépjármű forgalmazójaként integrált termékeket és szolgáltatásokat kínál a fuvarozási szakma számára. A vállalat kereskedelmi tevékenységének körébe tartozik bármilyen márkájú és típusú használt teherautó és nyerges vontató megvásárlása és értékesítése. A Delta-Truck Kft. a Ford Trucks, ISUZU, Kögel, Lamberet, Benalu, Legras, és a Broshuis hivatalos magyarországi márkaképviselője, szakszervize, illetve 2014-tol a Mercedes-Benz haszonjárművek hivatalos márkaszervize. 2013 a külföldi nyitás éve volt, Szlovákiában, Pozsonyban is jelen vannak Delta Truck s.r.o. néven, ahol jelenleg használt haszonjármű értékesítéssel és a bérautó szolgáltatással állnak ügyfeleik rendelkezésére. További információkat a Delta-Truckról honlapjukon találhatunk. A Delta-Truck idén minimum 85 Ford Trucks jármű értékesítését tervezi.

Szóljon hozzá!