ZETApress

hírportál

Új termék a Red Hat-től

A Red Hat bemutatta a heterogén szerverekre és felhőkre kifejlesztett virtualizációs platformját. Már kapható virtualizációs platform átfogó menedzsment eszközöket nyújt szerver-telepítéshez, kisvállalalati környezettől a felhő infrastruktúráig ? tudatta Lusták Andi.

A Red Hat, a világ vezető nyílt forráskódú megoldásokat nyújtó vállalata bejelentette, hogy általánosan kapható a Red Hat Enterprise portfólión belüli legújabb termék, a Red Hat Enterprise Virtualization for Servers. A Red Hat Enterprise Virtualization for Servers terméket úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a virtualizáció teljes befogadását, elejétől a végéig átfogó megoldást nyújtva egy önálló hypervizor és a hatékony virtualizációs menedzsment kombinálásával.

Februárban a Red Hat bejelentette a piacvezető Red Hat Enterprise Linux operációs rendszer platformra épülő Red Hat Enterprise Virtualization portfólió bevezetésére vonatkozó terveit. A portfólió a nyílt forráskódú virtualizációs technológiával járó bizonyított biztonságot, teljesítményt, skálázhatóságot és költségelőnyöket kínálja.

Júniusban a Red Hat Enterprise Virtualization for Servers béta verziója világszerte elérhetővé vált. A béta verzió nagy vállalati ügyfeleivel ? mint a Comvivával, Host Europe-pal, NTT Communications-zel, Qualcomm-mal és Swisscom-mal ? való kiterjedt együttműködés eredményeképpen alakultak ki a terméknek azon javított képességei, amelyek lehetővé teszik, hogy a cégeknek a heterogén virtualizációs és felhő környezetek kialakítására és menedzselésére vonatkozó igényeinek is eleget tegyen. Az ULX Magyarországon is számos vállalati pilot projektet indított a RHEV tesztelésére.

A Red Hat Virtualization béta program résztvevőiként előnyt jelentett számunkra a rendszereinknek nyújtott megnövelt teljesítmény, biztonság és skálázhatóság. Örömmel tekintünk a Red Hat-tel való további technológiai együttműködésünk elébe, és arra számítunk, hogy a Red Hat Virtualization-re az idő előrehaladtával újabb virtualizált munkaterheket róhatunk át ? mondta Amarendra Kumar Singh, a Comviva CAG, DPM, ISS és IT részlegeinek alelnöke.

Mint a Red Hat Enterprise Virtualization béta programjának aktív résztvevői, érzékeltük a több ezer virtualizált rendszerünknek nyújtott megnövelt teljesítményt és skálázhatóságot ? mondta Patrick Pulvermüller, a Host Europe ügyvezető igazgatója. ? Miután összehasonlítottuk az iparág piacvezető virtualizációs megoldásait, úgy tervezzük, hogy a Red Hat Enterprise Virtualization-t fogjuk alapként használni ahhoz, hogy a felhő szervereink kiaknázzák a Red Hat következő generációs KVM virtualizációs technológiájának és a Red Hat új szerver virtualizációs menedzsment eszközeinek erőteljes kombinációját.

Örömmel folytatjuk a hosszú időre visszanyúló technológiai együttműködésünket a Red Hat-tel a felhő és virtualizációs alkalmazások terén végzett közös munka formájában. ? A Red Hat Enterprise Virtualization béta programjában való részvétellel megtapasztalhattuk a Red Hat virtualizációs megoldásainak a lenyűgöző, agilitás, skálázhatóság és teljesítmény terén nyújtott előnyeit ? mondta Masato Minamisawa, az NTT Communications Üzleti Hálózatok részlege IP Technológia osztályának ügyvezetője. ? Felismertük a Red Hat Enterprise Virtualization központi elemeként működő KVM egyedülálló technológiai előnyeit, és örömmel tekintünk a Red Hattal való, virtualizáció és felhő-számítástechnika terén történő további együttműködés elébe.

Amióta a Qualcomm bevezette az 5.0-ás kiadást, a Red Hat Enterprise Linux költségmegtakarítást és hatékonyságot nyújtott nekünk a Linux virtualizáció terén ? mondta Dave Costakos, a Qualcomm IT tervezője. ? A Red Hat Enterprise Virtualization Manager segítségével a Qualcomm kiaknázhatja a vállalati szintű virtualizációs menedzsment elemeket illetve az alacsony költségű nyílt forráskódú virtualizációs elemeket.

Mint fejlett virtualizációs felhasználó, a Swisscom IT Services számos, a piacon kínált virtualizált megoldást hasznosított, beleértve a Red Hat Enterprise Linux beépített virtualizációját. A Red Hat Enterprise Virtualization bevezetésével a Swisscom IT Services egy kiterjesztett Red Hat virtualizációs megoldás birtokába jut, amely lebontja a cég virtualizációs gátjait és akadályait.

Miután hosszú ideje használjuk a Red Hat Enterprise Linux Advanced Platformot, aktív résztvevői voltunk a Red Hat Enterprise Virtualization béta programjának is ? mondta Heinz Többen, a Swisscom IT Services átalakulásért, fejlesztésekért és projektekért felelős részlegének vezetője. ? Tekintettel a magas szintű teljesítményre, biztonságra és skálázhatóságra, amit a Red Hat Enterprise Virtualization segítségével értünk el, a Red Hat virtualizációs technológiája stratégiai jelentőségű kiegészítése az IT infrastruktúránknak és igazán megéri az árát.

Szeptemberben a Red Hat bevezette a Red Hat Enterprise Virtualization alapját képző Red Hat Enterprise Linux 5.4-et, amely következő generációs Kernel-based Virtual Machine (KVM) virtualizációs technológiát nyújt. A Red Hat most a portfólió következő elemét mutatja be, a Red Hat Enterprise Virtualization for Servers-t, amely a következő komponenseket tartalmazza:

Red Red Hat Enterprise Virtualization Hipervizor: Különálló, könnyűsúlyú, magas teljesítményű hipervizor, amelyet Linux és Microsoft Windows virtuális szerverek valamint asztali számítógépek számára terveztek. Stabil virtualizációs alapot nyújt felhők alkalmazásához és más kifejlezetten dinamikus informatikai környezetekhez.

A KVM technológia használatával a hipervizor magas teljesítményt és biztonságot nyújt a memória-megosztás technológiájával kombinálva, amely vendégrendszerek számára hatékonyabb konszolidációt, illetve olyan vállalati elemeket tesz lehetővé, mint az éles migráció (live migration).

Red Hat Enterprise Virtualization Manager for Servers: Linux és Microsoft Windows szerverek konfigurálására, provizionálására, és szervezésére szolgáló platform. Olyan ügyfelek számára tervezték, akik szeretnék a nagyméretű virtualizációs telepítésekkel járó költségeket, komplexitást és időt csökkenteni. A Virtualization Manager képessé teszi az ügyfeleket arra, hogy hatékonyan irányítsanak egy virtualizált infrastruktúrát, menedzsment-képességeinek, és erős kereső valamint csoportosító sajátosságainak gazdag tárháza révén.

A Red Hat Enterprise Virtualization nagyban különbözik más virtualizációs megoldásoktól, mivel örökli a Red Hat Enterprise Linux erőteljes funkcionalitását, hardver támogatását és tanúsítványait ? mondta Paul Cormier, a Red Hat Termékek és Technológiák részlegért felelős ügyvezető alelnöke és elnöke. ? A Red Hat Enterprise Virtualization lehetővé teszi a független szoftverfejlesztők (ISV), független hardverfejlesztő cégek (IHV) és az ügyfelek számára, hogy folytonosan helyezzenek át alkalmazásokat és hardver-platformokat hagyományos hardverekről virtualizált környezetekbe, és onnan felhőkbe, úgy, hogy közben a környezet meglévő minősítéseit is megtartsák. Úgy gondoljuk, hogy a Red Hat Enterprise Virtualization, különösen annak menedzsment elemei, lehetővé teszik az ügyfelek számára a virtualizáció átható befogadását.

A Red Hat virtualizációhoz való nyitott hozzáállását a piacon belül a Red Hatet a Cisco Unified Computing Systemen használó közös ügyfeleink is elismerik ? mondta Soni Jiandani, a Cisco Server Access Virtualization csoportjának marketingért felelős alelnöke. ? Szorosan együttműködünk a Red Hattel annak érdekében, hogy optimalizáljuk a Red Hat Enterprise Virtualization platformot a Unified Computing System számára. Mindezt annak érdekében, hogy magas teljesítményt és megbízható közös technológiát nyújtsunk a cégeknek világszerte, nyitott szabványokra alapozva.

A cégek célja, hogy növeljék a hatékonyságot és csökkentsék a komplexitást egy konvergált infrastruktúra illetve egy átfogó heterogén adatközpont menedzsment képesség bevezetésével ? mondta Scott Farrand, a HP Infrastructure Software and Blades részlegéért felelős alelnöke. ? A HP szorosan együttműködik a Red Hat-tel annak érdekében, hogy a lehető legjobb hardver és szoftver infrastruktúra illetve menedzsment megoldásokat nyújtsa a Red Hat Enterprise Virtualization számára.

Az IBM azért dolgozik a Red Hat-tel a nyílt forráskódú közösségben, hogy nyílt forráskódú virtualizációs technológiát nyújtson a piac számára ? mondta Daniel Frye, az IBM Open Systems Development részlegének alelnöke. ? Hisszük, hogy ez a technológia jelentős erőt képvisel majd a piacon, és a Red Hat vezető szerepe a KVM-alapú Red Hat Enterprise Virtualization ökoszisztéma kialakításában fontos szerepet fog játszani a piaci igények kielégítésében.

Ahogyan az ügyfelek eljutnak az egyszerű konszolidációtól a fejlettebb felhasználásig és a virtuális szerverek burjánzásánakproblémájáig, a menedzsment rohamosan válik a virtualizációs piac egyik fontos területévé. Ezzel a háttérrel a KVM jelentős fejlesztésnek számít a nyílt forrású és Linux virtualizációs piacon. A Red Hat aktívan készíti fel erre a technológia üzletágát a Red Hat Enterprise Virtualization for Servers segítségével, a menedzsment elem pedig igazán időszerű ? mondta Gary Chen, az IDC Enterprise Virtualization Software részlegének kutatásvezetője.

Az asztali számítógépekre, azaz a desktopra kifejlesztett Red Hat Enterprise Virtualization béta verzióban marad egyenlőre és várhatóan 2010 elején lesz általánosan hozzáférhető. A Red Hat Virtualization for Servers elérhetőségével egy időben az ULX ma bejelentette, hogy első körben kapta meg a Red Hat Virtualization Specialist címet. A Red Hat meghatározott számú résztvevővel a nyár eleje óta együttműködik a RHEV bétájának vállalati tesztelésében, valamint a mostantól széles körben is elérhető megoldást ezen résztvevőkön keresztül kívánja a különböző régiókban bevezetni. A magyarországi régiót ebben az erőfeszítésben az ULX képviseli.

Szóljon hozzá!