ZETApress

hírportál

Ételekre gyűjtöttek

1365 gyerek napi ételadománya gyűlt össze 3 nap alatt. Budapest Bike Maffia ? Cofidis adománygyűjtő kerékpárverseny a Szabadság téren. A TÁRKI Gyerekmonitor 2009 felméréséből kiderült, hogy 36?54 ezer tehető a gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon.

A hátrányos helyzetű gyermekek alultápláltsága mögött elégtelen mennyiségű és kedvezőtlen minőségi összetételű étkezés áll. A közétkeztetés biztosítása az iskolai időszakban is kiemelt jelentőségű, de a nyári szünetek idején különösen fontos, hisz ebben az időszakban megszűnik. A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország összefogott és 1365 gyerek napi étkezését fedező, azaz közel 4000 adag adományt gyűjtött össze július 4-6-a között a budapesti Szabadság téren a közösen szervezett Tekerj, hogy segíthess! biciklis verseny keretében. A Tour de France kerékpárverseny ideje alatt zajló program a társadalmi felelősségvállalás jegyében azzal a céllal, hogy a rászoruló gyerekeknek ételadományt gyűjtsön. A helyszínen felállított sátorban görgőkre szerelt bicikliken lehetett megmérkőzni egymással és letekerni egy 1 km-es versenytávot, amely három gyerek egy teljes napi étkezését fedezte.

A kerékpárversenyen a civil érdeklődők nemcsak egymással versenyezhettek, hanem hírességekkel is megmérkőzhettek, ugyanis a három nap alatt Hajós András, Puskás Péter és Magyar Bálint is kilátogatott a programra büszkén letekerve az 1 km-es távot. ? Nagyon szimpatikus, hogy vannak olyan vállalatok, akik az közvetlen adományozás mellett ez egészséges életmódra, városi biciklizésre, környezettudatosságra és a közös társadalmi felelősségvállalásra is felhívják a figyelmet ? mondta Hajós András, énekes és humorista.

A Cofidis Magyarország a kerékpározás elkötelezett híveként célul tűzi ki egy bringás aktivitás szervezését és szponzorációs támogatását. A pénzintézet idén büszkén állt a Budapest Bike Maffia mellé, ahol fiatal kerékpárosok innovatív módon végesnek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. Az önkéntességet adománygyűjtéssel és kerékpározással kombinálják és az adományok kiszállítását is biciklivel végzik. Legalább 3000 gyerek ellátását fedezi a rendezvény során összegyűlt adomány, ám ezen felül az egyesület vállalta a gyerekek táboroztatását és számukra biciklitúra szervezését is.

? Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, és nemzetközi szinten elkötelezett támogatói vagyunk a kerékpáros kultúrának. A Budapest Bike Maffia tevékenysége rendkívül izgalmas és tiszteletreméltó volt számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy több fronton is együttműködést kezdeményezünk. A Tekerj, hogy segíthess! közös kampányunkkal elsősorban szerettük volna felhívni a figyelmet a gyermekéhezés problémájára, valamint népszerűsíteni a hazai kerékpárkultúrát ? mondta el Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A pénzintézet az adománygyűjtő program közös szervezésén túl 10 darab Strike Bike kerékpárt is átadott az egyesületnek az esemény nyitónapján. Ezeket az igényes, megbízható, kézzel épített bicikliket a BBM aktivistái fogják használni önkéntes tevékenységük alatt. Az idén kötött partnerség jegyében a két szervezet a jövőben további közös megmozdulásokat tervez, melyben hangsúlyos szerepet fog kapni mind a társadalmi támogatás, mind a civil együttműködés.

A Budapest Bike Maffiáról

A Budapest Bike Maffiát (BBM) fiatal kerékpárosok hívták életre 2011-ben. A kezdeményezést olyan emberek indították el, akik innovatív módon szeretnének közvetlen segítő munkát végezni az arra rászorulóknak. A támogatott célcsoport, a megvalósított akciók sokszínűek. A rászorulók közvetlen támogatása mellett a szervezet célja a szemléletformálás, az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép kialakítása. A rendszeres főzések és közös workshopok alkalmával a hálózatosodás elindult, így országosan még több embernek nyújtunk meleg ételt, adományokat. Budapest mellett, 2015-ben két vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Pécsen és Szegeden, akik a helyi szükségletekre reagálva, a segítő szemléletet központban tartva kapcsolja össze az önkénteseket és a rászorulókat. Jelenleg további városokban is folyamatban van a szerveződés, sőt idei évben a tervek szerint Kolumbiában alakul meg az első nemzetközi bikemaffia hálózat. A Tekerj, hogy segíthess! jótékonysági akcióról a Facebook esemény oldalán tájékozódhat.

A Cofidis

A Cofidist Franciaországban alapították 1982-ben, székhelye Lille-ben található. Többségi tulajdonosa a Credit Mutuel bank. Világszerte több mint 4000 munkavállalóval rendelkezik. A Cofidis az alábbi országokban van jelen: Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Belgium, Csehország és Szlovákia. A magyar fióktelep 2006-ban kezdte meg tevékenységét nyolcadik országként, idén ünnepli 10. évfordulóját. A Cofidis nem jelzálog alapú fogyasztási hitelek folyósításával foglalkozik távértékesítéssel. Vezető terméke a Megújuló Hitel, 2010 őszén indult az Áruhitel, 2012-ben az Egészség Hitellel bővült a paletta, 2013 augusztusában a Fapados Kölcsönt, 2015-ben pedig az Adósságrendező Hitelt vezették be a piacra. A Cofidis Csoport a Team Cofidis profi országúti kerékpáros csapat névadó szponzora és elkötelezett támogatója. A cég 2016-tól hazánkban is elindított kerékpáros programját, amelynek keretein belül sportszponzorációt, rendezvénytámogatást és civil együttműködési programokat valósít meg. A Cofidis 10. születésnapjáról már április 12-én is írtunk portálunkon.

Szóljon hozzá!