ZETApress

hírportál

Hazai out-sourcing cég az 58-ik helyen

A kiszervezett (out-sourcing) CRM és Contact Center szolgáltatásokat nyújtó Photel Kommunikációs Zrt. az 58. helyre került a legdinamikusabban fejlődő és munkahelyteremtő középvállalkozásokat tömörítő idei 500-as európai listán. Az Entrepeneurs for Growth európai uniós független szervezet 1996 óta készíti el rangsorát, és a Microsoft és a KPMG támogatásával díjazza a legjobb teljesítményt felmutató vállalkozásokat.

A listára az idén először magyarországi cégek is nevezhettek. A díjazottaknak Danuta Hübner, az EU regionális politikáért felelős biztosa adta át az elismerést a bécsi Hofburgban november 25-én rendezett gálaesten. A Photel Zrt. az előkelő helyezés mellett elnyerte a tekintélyes Business Week gazdasági magazin ?Hot Growth? kategória különdíját is.

A Photel Kommunikációs Zrt. elnyerte a Business Week különdíját is

A munkahelyteremtésben legjobb eredményeket felmutató, legdinamikusabban fejlődő középvállalkozások idei Europe?s 500-as listáján ? a magyarországi cégek számára most először vált lehetővé a nevezés ? a Photel Kommunikációs Zrt. az imponáló 58. helyre került. Az Entrepeneurs for Growth európai uniós független szervezet ? a Microsoft és a KPMG támogatásával ? 1996 óta rendszeresen elkészíti rangsorát, és díjazza a kontinens legjobb teljesítményt felmutató vállalkozásait.

A teljes körű ügyfélkezelési és ügyfélszolgálati kommunikációs igények kiszolgálására szakosodott Photel Zrt. az európai ranglistán a magyarországi cégek közül a legjobb helyezést érte el. A magyar tőkéből 2003-ban alakult társaság ? amely a világ második legnagyobb Contact Center cégcsoportjának, a Teleperformance-nak a tagja – emellett elnyerte a Business Week gazdasági magazin ?Hot Growth? kategória különdíját is.

A listán szereplő 500 dinamikus, erős vállalkozói szemlélettel irányított cég 2002 óta töretlen fejlődést produkált: a munkahelyteremtésük kiemelkedően, évente átlagosan 16%-kal bővült, amihez 18%-os bevétel növekedés társult. Az európai üzleti környezetet érintő súlyos kihívások ellenére ezek a vállalkozások az elmúlt 3 év során Európa szerte 150 ezer új munkahelyet teremtettek. Ez egy cégre vetítve átlagosan 99 munkahelybővülést és 25 millió euró jövedelemnövekedést jelent évente.

A lista élén főleg francia és német vállalatok szerepelnek, amelyek az egyre nehezebb szabályozási körülmények ellenére is kiemelkedő teljesítményt mutattak. Az 500-as listára az idén az Európai Unió 22 országából, továbbá Izlandról, Norvégiából és Svájcból kerültek fel vállalkozások. Az EU új tagállamai Közép- és Kelet-Európában minden üzleti szektorban megelőzik a nyugati államokat mind a munkahelyteremtés, mind pedig a bevételek növekedése terén.

Az 500-as európai listán legjobb helyezést elért hazai cég, a Photel Zrt. vezérigazgatója, Lakatos Zsolt a díjátadás alkalmával kihangsúlyozta: ?A díj megerősíti törekvésüket, hogy a minőség fenntartása mellett cégünk továbbra is a legdinamikusabban fejlődő munkahelyteremtő hazai vállalatok közé tartozzon. Mindig is szerettük volna összemérni teljesítményünket a legkiválóbb európai vállalkozásokkal ? ez az eredmény azt mutatja, hogy álljuk a versenyt.?

A díjazott vállalkozások vezetőinek Danuta Hübner, az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosa november 25-én, a bécsi Hofburgban megrendezett gálán adta át az elismeréseket. További információk és a teljes lista megtalálható a honlapjukon.

Szóljon hozzá!