ZETApress

hírportál

Molnár új utat avatott

Molnar Csaba miniszterÁtadták a forgalomnak a 88. számú főút Sárvárt elkerülő, uniós társfinanszírozással elkészült szakaszát. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, több mint 813 millió forintos uniós és hazai támogatással elkészült a 88. számú főút Sárvárt elkerülő 3,5 kilométeres szakasza.

A beruházás ünnepélyes átadásán tegnap Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter köszöntőjében hangsúlyozta: Annak érdekében, hogy az erős átmenő forgalommal terhelt települések élhetőbbé válhassanak, a kormány kiemelt prioritásként kezeli az elkerülő utak megépítését segítő hazai és uniós források biztosítását, aminek eredményeképpen az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében jelenleg is számos elkerülő út épül Magyarországon. Közel száz kilométer út megépítését szolgáló projekt már rendelkezik támogatási szerződéssel, több mint ötven kilométeren pedig folyik a munka.

A miniszter elmondta: A most elkészült elkerülő út esetében jóval többről beszélünk, mint pusztán útfejlesztésről. Életminőség-javításról, egészségesebb környezetről, csendesebb belvárosról és komfortos mindennapokról szól ez a történet. Az elkerülő út forgalomba helyezésével a városon eddig naponta átlagosan áthaladó 1300-1400 tehergépjármű és a személygépjármű-forgalom jelentős része mostantól a nyugattól keletig teljessé váló, a várost északról megkerülő utat tudja használni.

Az új elkerülő út a 84. számú főút csomópontjától 200 méter hosszon már kiépített szakaszhoz csatlakozóan, annak folytatásaként új nyomvonalon épült. A 8446. számú út (Sárvár ? Rábasömjén ? Szeleste) keresztezésében balra kanyarodó sávos, megváltoztatott vonalvezetésű szintbeli csomópont létesült, valamint egy új, ugyancsak szintbeli, balra kanyarodó sávos csomópont és visszakötő ág készült az új 88. számú főút Vát felöli visszakötésnél. Az elkerülő úttal lehetővé válik a 88. számú főút kelet-nyugati irányú átmenő forgalmának gyorsabb levezetése. A 84. számú főút Sárvárt észak-kelet irányban elkerülő, már korábban megépült 5,5 kilométeres szakaszát 2004-ben helyezték forgalomba ? adta tudtunkra a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!