ZETApress

hírportál

Licitálás interneten

biddingA Vatera.hu aukciós oldal szeptemberben elérte a napi 200 ezer egyedi látogatószámot, a hazai legnagyobb online piactéren a regisztrált felhasználók száma meghaladja a 940 ezer főt.

Az aukciós portál Profi Eladói Programjával segíti a legnagyobb eladóit, miközben a portál biztonságának továbbfejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet; e-kereskedelmi biztonsági szakértőjükkel április óta tíz komolyabb visszaélést derítettek fel.

A Vatera.hu-t nagyobb részt a férfiak látogatják, az aukciós portálon a látogatók 55%-a férfi és 45%-nő. Az eladott áruk átlagos eladási ára ötezer forint körül mozog. A leütött aukciók 60%-a fix, vagy villámáras eladásból származik, a termékek 40%-a pedig hagyományos licit útján talál gazdára.

A legnagyobb hazai aukciós portálra átlagosan 52 ezer új aukciót listáznak naponta a felhasználók. A Vatera.hu-ra jelenleg napi 26 ezer licit érkezik és 8500 sikeres eladás zárul. A portál statisztikái szerint a 25-39 éves korosztály a legaktívabb vaterázó. A legnépszerűbb termékek továbbra is az elektronikai és számítástechnikai cikkek (pl. mobiltelefon, GPS, laptop), de kiemelkedő a régiségek, órák, ékszerek forgalma is.

Internetes csalók lakat alatt

A Vatera.hu augusztusban vezette be Profi Eladó Programját (PEP), amellyel a minőségi értékesítést és ügyfélközpontú szemléletet kívánja erősíteni. A programban a nagyobb forgalmú és minőségi szolgáltatást nyújtó eladók vehetnek részt, akiknek nagyon szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük a programban való részvételhez. A Vatera kedvezményekkel és kiemelt ügyfélszolgálattal segíti kereskedésüket. A programban közel ezer vaterás felhasználó vesz részt, a PEP-es eladások jelenleg a sikeresen záruló aukciók 20%-át adják.

A Vatera.hu portálja biztonságának továbbfejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Tavasztól a Vatera e-kereskedelmi biztonsági szakértővel erősítette meg csapatát, aki külsős szakértőként nyújt segítséget a portálon történő esetleges visszaélések felderítésében és a csalók elleni eredményes fellépésben. A szakember április óta tíz esetben segített felderíteni a gyanús felhasználókat, a rendőrséggel karöltve eddig már négy esetben sikerült elfogni a csalókat. A bíróság szabadságot korlátozó kényszerintézkedéseket rendelt el az elkövetőkkel szemben. Jelenleg hat esetben fut eljárás, a szakember reményei szerint hamarosan elfogják a tetteseket.

Vatera.hu

A kft. Magyarország legnagyobb online piactere, a hazai elektronikus kereskedelem egyik legfontosabb szereplője. Az aukciós és kereskedelmi portál 2006-ban és 2007-ben is elnyerte az év internetes kereskedője címet. Az online piactér 2000-ben kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy eladók és vevők egymásra találását segítse. A Vatera.hu-n keresztül lehetőség van szinte bármely termék adására vagy vételére, kényelmesen akár otthonról, az interneten keresztül.

Szóljon hozzá!