ZETApress

hírportál

Kiosztották az MKB-ösztöndíjakat

illusztrációKözgazdász, vegyészmérnök, fogorvos és sportmenedzser az MKB Bank Ösztöndíj program ez évi végzősei között. Az idei diplomásokkal együtt tíz fölé nőtt az MKB Bank Ösztöndíj program végzőseinek száma. A bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már tizenkét esztendeje működteti a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezést.

Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalással összefüggő tevékenysége alapkövének tekinti a kiemelkedő szellemi képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolását. Az egészen a felsőfokú tanulmányok befejezéséig járó MKB Bank Ösztöndíj segítségével ebben az évben is többen szereztek felsőfokú képesítést vagy szakmát.

Az idei végzősöknek ? akik között akad közgazdász, fogorvos, vegyészmérnök és sportmenedzser is ? az MKB Bank elnök-vezérigazgatója gratulált. Erdei Tamás kiváló befektetésnek nevezte az ösztöndíjat, egyben követendő példaként említette a program résztvevői számára azt az eltökéltséget és szorgalmat, amelyet a friss diplomások tanúsítottak céljaik elérésében.

A fiatalok érdekében tett erőfeszítésekben a banknak hosszú évek óta kiemelt partnere a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A tanszer- és étkeztetési támogatást, továbbá kulturális programok szervezését is magába foglaló együttműködés központi eleme az MKB Bank Ösztöndíj program. Ennek segítségével száz diák kap havonta 16 ezer forintos anyagi támogatást tanulmányai folytatásához; közel harmaduk jelenleg is valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. A kezdeményezés révén már több mint tíz fiatal szerzett diplomát, akik közül többen a kezdetek, az 1997-es indulás óta vettek részt a programban.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke arról beszélt, hogy példaértékű, hogy az MKB Bank ebben a válságos időszakban is kitart a közös kezdeményezések mellett, felismerve a támogatás felértékelődését a nehéz időkben. Tavaly az átadásról ugyancsak beszámoltunk.

Szóljon hozzá!