ZETApress

hírportál

Almasűrítmény a kereskedőháztól

AlmaválasztékBelép az almasűrítmény és étkezési alma forgalmazás piacára a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. A Magyar Nemzeti Kereskedőház 2013-ban azzal a céllal alakult meg, hogy a hazai export tevékenységet ? elsősorban a kis- és közepes vállalati szektorban, kiemelt hangsúllyal a mezőgazdasági ágazatra és termelőkre ? hatékonyabbá, koordinálttá tegye.

A Magyar Nemzeti Kereskedőházhoz az elmúlt évben több megkeresés is érkezett a külpiacokról étkezési alma és az élelmiszeriparban használt almasűrítmény megvásárlására. Az idei évben olyan piaci körülmények álltak elő, amelyek megfelelő alapot teremtettek a Kereskedőház számára, hogy új szereplőként piaci részesedést szerezzen az almasűrítmény és étkezési alma forgalmazás piacán.

A kedvező időjárási körülmények hatására az elmúlt évek átlagánál lényegesen kiválóbb minőségű ipari almatermés várható idén Magyarországon. A bruttó 20 forint/kilogramm átvételi telephelyi áron vásárolt ipari almából készülő kiváló minőségű almasűrítmény lehetővé teszi, hogy a nemzetközi piacokon a Kereskedőház versenyképessé váljon. A termelők az MNKH honlapján tájékozódhatnak, a kijelölt átvevőhelyekről, amelyeknél október 11-én szombaton 9 órától értékesíthetik ipari almájukat. Az ipari almát Vaján, Mátészalkán és Nagykállón adhatják le a termelők ? tudtuk meg Medve Anitától.

Szintén a honlapon található azon átvevőhelyek listája, amelyeken az étkezési alma bruttó 35 Ft/kg átvételi telephelyi áron kerül felvásárlásra szintén október 11-én szombaton 9 órától. Az étkezési alma felvásárlás Zajtán, Tiszaberekben, Csegöldön, Jánkmajtison, Fehérgyarmaton, Kölcsén, Vásárosnaményban, Kisaron, Gávavencsellőn, Tyukodon és Újfehértón indul, de folynak még egyeztetések további településeken kijelölendő átvevőhelyekről is. Ezekről szintén a Kereskedőház honlapján tájékozódhatnak a termelők.

A termelőknek a felvásárló felé a termés növény-egészségügyi bizonylatával rendelkeznie kell, amely a felvásárlási jegyen kerül rögzítésre. Az átvett alma vételára az átvételtől számított 5 napon belül kerül kifizetésre, amelyre a garanciát a felvásárlási jegy biztosítja. További részletek az MNKH honlapján érhetők el, illetve tájékoztatás a +36-1-810-1640 telefonszámon és az alma@tradehouse.hu emailcímen kérhető.

Szóljon hozzá!