ZETApress

hírportál

Népligeti együttműködés

Yi Feng Gu és Dr. Dévényi GergelyEgyüttműködési megállapodást írt alá a Volánbusz Zrt. és a Ningbo CSR kínai közösségi közlekedés fejlesztő vállalat. A megállapodás értelmében a két vállalat közösen vizsgálja új környezetbarát megoldások bevezetésének lehetőségét a hazai közösségi közlekedésbe ? tudatta Holub Katalin.

A Volánbusz Zrt. népligeti irodájában október 2-án aláírt együttműködési megállapodás alapján a Magyarországon most képviseletet nyitó Ningbo CSR vállalat a Volánbusz Zrt. részére teszt jelleggel egy elektromos meghajtású autóbuszt és minden ehhez szükséges egyéb technikai felszereltséget biztosít. A felek rögzítik a teszt során megállapított eredményeket és megosztják egymással a tesztekkel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat.

Dr. Dévényi Gergely, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója az ünnepélyes aláíráson elmondta: a Volánbusz Zrt. a fejlesztések és a fejlődés híve, s ez nem lesz másképp a jövőben sem. Ez a szándéknyilatkozat az elektromos autóbusz teszteléséről kiváló alkalmat biztosít a Volánbusz Zrt-nek, hogy a jövő technológiáit jobban megismerje. Ezáltal munkavállalóink, műszaki szakembereink is további értékes tapasztalatokat szerezhetnek, mélyíthetik tudásukat. A Volánbusz Zrt. vezetése a fejlődés mellett a gazdaságos működésre is nagy hangsúlyt fektet, s hosszútávon a környezetbarát, energiatakarékos technológia ismerete, illetve használata ehhez elengedhetetlen.

Mészáros Márta és Magyar LeventeYi Feng Gu, a Ningbo CSR vezérigazgatója megköszönte a Magyar Állam és a magyar cégek eddigi hozzáállását és támogatását. Nagyon örül, hogy néhány hónap alatt a magyar piac vizsgálatát követően már a Volánbusz Zrt-vel írhat alá együttműködési megállapodást. Biztos abban, hogy a két ország közötti barátság és a folyamatosan fejlődő kapcsolatok alapján a CSR cég is egy kitűnő együttműködést tud kiépíteni magyar vállalatokkal.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciai államtitkára elmondta, hogy meggyőződése szerint a Volánbusz és a CSR kínai vállalat között aláírt együttműködési megállapodás egy gyümölcsöző együttműködés kezdete és bízik benne, hogy a kínai vállalat által biztosított elektromos busz magyarországi tesztelése mindkét fél számára értékes tapasztalatokkal jár majd. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a CSR ? számos hazánkban már letelepedett kínai vállalathoz hasonlóan ? magyarországi termelő beruházásokról dönt majd, amely esetben természetesen számíthatnak a Magyar Kormány támogatására.

Szóljon hozzá!