ZETApress

hírportál

BOS Mosonszolnokon

Több mint 200 új munkahelyet teremt a BOS Automotive Mosonszolnokon. Több mint ötmilliárd forint értékű, a magyar kormány által kiemelten támogatott beruházás alapkövét tették le a BOS Automotive Products Magyarország mosonszolnoki üzeménél. A termékeivel Európa piacát uraló gépjárműipari beszállító kapacitásbővítő fejlesztésének köszönhetően 200 új munkahely is létesül.

Az 1910-ben alakult stuttgarti központú BOS cégcsoport gépjárművek belső terének kialakítására specializálódott. A ma már világszerte 4500 főt foglalkoztató BOS cégcsoport Magyarországon 1993 óta folytat termelő tevékenységet. Németországon és hazánkon kívül a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Romániában, valamint Kínában és Mexikóban rendelkezik gyártóbázissal. A cégcsoport éves árbevétele meghaladja az 536 millió eurót, melynek több mint a negyedét, 142 millió eurót a magyar leányvállalat realizálja. A cégcsoport Magyarországon, a két üzemében mintegy 1400 embert foglalkoztat. Mosonszolnoki gyárának termékei a gépkocsikban található csomagtér roló, poggyásztér elválasztó biztonsági háló, valamint napfényvédő-árnyékoló, míg Győrladaméron műanyag fröccsöntéssel foglalkoznak.

Az európai piacon több mint 70%-os részesedéssel rendelkező cégcsoport nagyszabású, ötmilliárd forintot meghaladó beruházásának alapkövét tették le pénteken Mosonszolnokon. A tervek szerint 2017-re befejeződő, kapacitásbővítő fejlesztésnek köszönhetően egy teljesen új termékcsalád, egy mozgatható üvegtető rendszer gyártása válik lehetővé. Ezzel párhuzamosan a jelenlegi termékek gyártási technológiájának fejlesztésére is sor kerül, mellyel a BOS az említett termékkörben továbbra is a leginnovatívabb autógyártók fő beszállítója maradhat, sőt még tovább bővítheti piaci részesedését. Már jelenleg is 50 különböző ügyfél tartozik a cég alkatrészeinek felvásárlói közé, többek között a német piacon az Audi, BMW, Mercedes, a nemzetközi piacon a Bentley, Jaguar, Maserati, Porsche és a Rolls Royce ? tudtuk meg Medve Anitától.

? A magyar autóipar kirobban formájának fenntartásához újabb és újabb beszállítói kapacitások szükségesek ? mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes az eseményen. ? Magyarországon a cégcsoport az elmúlt tíz évben 95 millió eurót fektetett az innováció fejlesztésére, és ezzel a beruházással a törekvéseit tovább folytatja. A magyar munkavállalók kiemelkedő szakképzettsége és elkötelezettsége nagyban hozzájárult a cég sikereihez ? jelentette ki Gerhard Fischbach,, a BOS Automotive Products Magyarország cégvezetője. Az ötmilliárd forintot meghaladó beruházást a magyar kormány 316 millió forinttal támogatja. A két magyarországi telephely összesen tízezer négyzetméterrel növekszik, amely több mint 200 fő, elsősorban mérnök végzettségű munkavállaló részére jelent majd új munkalehetőséget a nyugat-dunántúli régióban.

Szóljon hozzá!