ZETApress

hírportál

Virtuális Enterprise

A Red Hat megjelentette a Red Hat Vállalati Virtualizáció Portfoliójának alapját képező Red Hat Enterprise Linux 5.4-et. A legfrissebb Red Hat Enterprise Linux már elérhető, tovább erősítve a virtualizáció, a felhő-alapú és operációs platformok területén betöltött pozíciót.

A világvezető nyílt forráskódú gyártója, a Red Hat bejelentette a Red Hat Enterprise Linux Platform negyedik frissítését, amelynek technológiai újításait az ügyfelek az előfizetési modellen keresztül vehetik igénybe.

A Red Hat Enterprise Linux 5.4-es verziója az alapját képezi a Red Hat vállalati virtualizációs megoldási portfóliójának, a Red Hat Enterprise Virtualizationnek (RHEV), és olyan bővített virtulizációs újításokat tartarmaz, mint a kernel-alapú virtuális gép (KVM) technológia és az Intel Virtualisation Technology for Directed I/O (Intel? VT-d) és a PCI-SIG SR-IOV, ami lehetővé teszi, hogy több virtuális gép Intel? Xeon? Processor 5500 Series-alapú platformon közvetlenül osztozzon az I/O eszközökön. Ezen túlmenően, az új verzió jobb I/O sávszélességet és további fejlesztőeszközöket nyújt.

A Red Hat Enterprise Linux 5.4 a Red Hat Enterprise Virtualization megoldás portfolió integrált alapplatformját nyújtja. A Linux rednszermagjának integráns részeként kifejlesztett virtualizációs technológiával a Red Hat Enterprise Linux a következő generációs virtualizációs technológiát képes szállítani. Azok a Red Hat Enterprise Linux ügyfelek, akik a Xen virtualizációt használják, a Red Hat Enterprise Linux 5 teljes életciklusa alatt továbbra is támogatást kapnak.

A virtualizációs fejlesztések mellett, a Red Hat Enterprise Linux 5.4 nagyszabású hardverplatform fejlesztéseket is tartalmaz a teljesítményre és a skálázhatóságra összpontosítva. A processzor lapkakészletének szintjén, az új verzióoptimalizálásokat is tartalmaz az Intel?Xeon ? processzor 5500-es sorozatára, valamint az AMD Isztambul platformjára.

A hálózati fejlesztések közé tartozik a Generic Receive Offload (GRO), amely a fejlettebb hálózati adapterekben lévő új feldolgozó komponenseket használja ki az adatfogadó hálózati stackeket tehermentesíti, valamint az Etherneten keresztüli FC (FCoE) teljesítményjavítása hardvertámogatása is.

Az 5.4-es verzió továbbá tartalmaz számos eszközmeghajtó továbbfejlesztést is, kezdve a lemezek, a hálózati és a grafikai elemektől az OFED InfiniBand meghajtókig. Red Hat Enterprise Linux 5.4 globálisan mától elérhető, az aktív előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára automatikusan hozzáférhető.

Szóljon hozzá!